København er tæt på at lande værtsrolle for stort internationalt sejlstævne

SailGP er en ny, men opsigtsvækkende sejlsportskonkurrence, og København bliver muligvis værtsby for de dystende nationer i år.

Kina og Storbritanniens hold under SailGP i Marseille i Frankrig i september 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/Ritzau Scanpix

Den største sejlklub i Danmark, Kongelig Dansk Yachtklub, har ansøgt Københavns Kommune om seks mio. kr. til afholdelse af en afdeling af sejlkonkurrencen SailGP 2020.

Sejlsportsserien har på kort tid vundet opmærksomheden fra fans verden over, og København kæmper nu om rollen som vært med storbyer som Sydney, San Francisco, New York og Cowes i Storbritannien. Det skriver TV 2 Lorry.

SailGP er en international grand prix-serie, som blev stiftet i 2018. Sporten udføres med katamaraner af typen F50, der kan sejle mere end 50 knob, svarende til næsten 100 km/t.

I december sidste år blev det offentliggjort, at Danmark stiller med et hold i serien. I spidsen for holdet står OL-sølvvinderen Jonas Høgh Christensen, der siger til TV 2 Lorry:

»Det ville være helt fantastisk for os og for vores hold at få lov at sejle på hjemmebane. Det er nation mod nation, så det er en slags landskampformat, og det er den følelse, vi også forsøger at skabe.«

Københavns Kommunes økonomiforvaltning har indstillet til kommunens økonomiudvalg, at det skal godkendes, at Kongelig Dansk Yacht Klub tildeles 2,7 mio. kr. fra Megaeventpuljen, der råder over 15 mio. kr. årligt i 2020-2022.

Planen er indtil videre, at Copenhagen SailGP skal afvikles ved Oceankaj i Nordhavn, og det tekniske område etableres på Refshaleøen 11.-12. september 2020. Arrangøren forventer 10.000 besøgende om dagen til konkurrencen samt det tekniske område. Dertil forventes 3.000-6.000 tilskuere fra private både på vandet.

Indtægtsbudgettet er på 21,8 mio. kr., hvoraf Københavns Kommune ansøges om et direkte tilskud på de godt seks mio. kr.

Ifølge Wonderful Copenhagens beregninger udgør den samlede estimerede turismeomsætning for Copenhagen SailGP ca. 24,5 mio. kr.