København er klar til ræs: Lægger billet ind på stort racerløb

Københavns Kommune vil tilkendegive over for Formel E-arrangørerne, at den er interesseret i at få racerløbet med elbiler til kommunen.

København vil have elbil-racerløbet, Formel E, til byen. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURIZIO GAMBARINI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag eftermiddag har medlemmer i Kultur- og Fritidsudvalget besluttet, at Københavns Kommune skal lægge billet ind på at få elbil-racerløbet Formel E til byen.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og de Radikale stemte for.

I samme ombæring er der bevilliget omkring 185.000 kr. til at få undersøgt, hvordan løbet praktisk, teknisk og økonomisk kan realiseres i København.

Det fortæller Rune Dybvad (S), som er forslagsstiller sammen med to partifæller, Simon Strange og Taner Yilmaz.

Dermed ser det ud til, at Formel 1-løbets »vrooooom« for nu må se sig overhalet af Formel E-løbets mere støjsvage acceleration.

»Jeg er rigtig glad for, at der er opbakning til, at vi kan tiltrække sådan et fedt event til København, som kan vise de bedste sider af byen og brande os som en grøn by,« siger Rune Dybvad.

Ifølge ham er Formel E helt i tråd med byens DNA og selvforståelse:

»Formel E ligger meget godt i tråd med byens ånd. Vi vil gerne gå foran på det grønne område og vise, at der er et alternativ til alle benzinslugerne. Og så vil det kunne skabe noget liv i byen og skabe opmærksomhed omkring København som en grøn hovedstad,« siger Rune Dybvad.

Han vurderer, at København vil have fine chancer for at blive valgt som værtsby, når kommunen melder sig på banen:

»København er en interessant by at lægge sådan et event i, fordi vi er kendt som en grøn by med mange grønne løsninger, og vi satser massivt på det i København og Danmark. Så på den måde giver det rigtig fin mening for Formel E-arrangørerne at komme til København og tale ind i den fortælling, der er omkring byen,« siger Rune Dybvad.

Skal det være den samme bane, som er i spil til et eventuelt Formel 1?

»Det er noget af det, der skal klarlægges, så vi ved, hvad der giver bedst mening i forhold til løbet. Men det kunne da være rigtig fedt, hvis løbet foregik omkring den centrale del af København, så vi kan vise byen frem fra den bedste side,« siger han.

Berlingske har kørt den bane, som hidtil har været i spil, når Formel 1 i København har været på tale: