Københavnere om Frank Jensens exit: »Det er helt på sin plads«

Efter 11 år måtte Frank Jensen (S) trække sig fra posten som Københavns overborgmester. Det skete som følge af flere krænkelsessager, og det bliver beskrevet som eneste løsning blandt københavnerne. Der var ingen anden udvej, lyder det blandt andet dagen derpå.

Foto: Tobias Kobborg

Foto: Tobias Kobborg.

Henrik Rasmussen, 39 og butikschef

»Det kan hurtigt gå hen og blive påstand mod påstand. Normalt på en arbejdsplads ville man have fagforeninger, der sætter sig ned og finder ud af, hvad der er op og ned i sagen. Men her, kan der være andre interesser. Jeg synes, at det er vigtigt og godt, at der bliver taget et opgør, men spørgsmålet er, om måden vi gør det på, er den rigtige. Det bliver hurtigt sådan, at man ser blod.«

»Men jeg ser ingen anden udvej. Nu er jeg selv chef, og noget af det første, jeg lærte som ung, var, at det er en god idé at gå hjem som den første fra julefrokosterne. Det er bare generel god opførsel,« siger han.

Foto: Tobias Kobborg.

Susanne Poulsen, 61 og Bente Degn, 60.

»Det er nødvendigt, at han må gå, og jeg tror da også, at Mette Frederiksen har været inde og sige noget. Det giver sig selv, at det ikke er i orden. Det er okay at lægge en hånd på skulderen og sige, at én er sød, men der er langt fra det og til at gå ind og overskride en grænse flere gange. Det kan ikke forveksles med flirt, og det er ikke noget, vi skal tage med os,« siger Bente Degn og fortsætter:

»Men det ærgrer mig da, for jeg synes, at der har været en harmoni med ham i hans borgmesterperiode. Der er sket meget godt i København, og der er nogle ting, jeg gerne vil bevare,« siger Bente Degn.

Susanne Poulsen håber, at Frank Jensen afløses af en kvindelig borgmesterkandidat.

»I det hele taget trænger vi til flere kvinder på de store poster. Så kan man tale om, hvorvidt man vælger en kvinde på baggrund af kvalifikationer eller køn. Men der synes jeg næsten, at det, at hun er kvinde, kan være nok i sig selv. Hun skal have evnerne, men det har kvinderne jo også. Uligheden skyldes nok bare, at det ofte er mænd, der sidder og bestemmer, hvem de vil ansætte, og så vælger de nok ofte flere mænd, fordi de ligner dem selv,« mener hun.

Foto: Tobias Kobborg.

Mads Blaabjerg, 22, datateknikerelev

»Jeg synes, det er det rigtige, men det er også voldsomt, at det er kommet så vidt, at så mange må trække sig på grund af noget, der er sket for flere år siden. Nogle gange kan jeg tænke, om man behøver at blive straffet så hårdt, for noget man har gjort for ti år siden. Men i det store billede er det, det eneste man kan gøre. Jeg tænker også selv mere over det, for jeg vil ikke selv stå i den situation om ti år. Mine venner og jeg har ikke talt om det, men man kan mærke, at vi alle er mere opmærksomme på ikke at overskride nogens grænser.«

Foto: Tobias Kobborg.

Sofie Warberg, 40, arkitekt

»Jeg synes, det er helt på sin plads, at Frank Jensen måtte gå af. Det er ekstra vigtigt at tænke sig godt om, når man er borgmester, og det synes jeg egentligt er okay at stille krav til. Det er utroværdigt at have en magtfuld post, når man har klokket så meget i det. #Metoo er en bevægelse, der er nødvendig, og som det er med al revolution, skal der gøres noget stort, før der sker ændringer.«