Knivdræbt var byrådsmedlem

Et 56-årigt medlem af Struer Kommunes byråd blev her til morgen stukket ned foran Jobcentret i Holstebro. 28-årig mand er anholdt.

En lokal 28-årig mand med somalisk baggrund er anholdt for knivdrabet på en sagsbehandler i Holstebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard

En kvindelig sagsbehandler på et jobcenter i Holstebro blev i morges stukket ned med flere knivstik på parkeringspladsen foran Jobcentret på Brogårdsvej. Lægerne på Regionshospitalet i Herning kunne ikke redde hendes liv.

Der er ifølge Dagbladet Holstebro-Struer tale om det nyvalgte 56-årige socialdemokratiske medlem af Struer Byråd, Birthe Christiansen.

LÆS OGSÅ: dagbladet-struer-holstebro.dk: Nyvalgt byrådsmedlem knivdræbt

Overfaldet skete klokken otte i morges og en mistænkt, en 28-årig lokal mand med somalisk baggrund, er anholdt. Han nægter sig ifølge TV2 News skyldig i manddrab.

Den 28-årige forventes fremstillet i grundlovsforhør i aften.

Ifølge Ritzau oplyser Midt- og Vestjyllands Politi har den 28-årige formentlig haft sin gang på jobcentret som klient. Gerningsvåbnet er i øvrigt endnu ikke fundet.

I en pressemeddelelse oplyser Holstebro Kommune, at alle medarbejdere får tilbud om krisehjælp.

- Det er med dyb sorg, vi må meddele, at en af vore medarbejdere er død på grund af et knivoverfald. På grund af den tragiske situation har vi lukket jobcentret for kundebetjening resten af dagen, siger direktør for Jobcentret, Helle Bro, i pressemeddelelsen.

26,5 pct. har oplevet vold eller trusler

En undersøgelse fra 2007 viste, at halvanden procent af Dansk Socialrådgiverforenings medlemmer havde været udsat for vold i løbet af det seneste år. Samtidig svarede 26,5 procent, at de havde oplevet psykisk vold eller trusler.

Sidst foreningen oplevede et drab på et af sine medlemmer var i 1991, hvor en socialrådgiver på Frederiksberg Rådhus blev stukket ned af en iransk mand, der senere blev dømt til psykiatrisk behandling.