Knap hver femte virksomhed har ulovligt afvist ældre på baggrund af alder. Men forskningen afliver myterne

Dagens overblik: Berlingske giver dig her overblik over dagens vigtigste historier – om De Konservatives krav om, at forsvarsminister Trine Bramsen træder tilbage og de øvrige store begivenheder og samtaleemner i ind- og udland.

Ældre er hverken sløvere, mindre nytænkende eller har et højere antal sygedage, viser forskning. Alligevel afviser et stort antal virksomheder ulovligt de ældre på baggrund af deres alder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen og velkommen til dagens overblik. På denne solrige lillefredag byder nyhedsbilledet på lidt af hvert. Så skænk dig selv en kop kaffe og lad Berlingske give dig dagens nyhedsoverblik.

De ældre på arbejdsmarkedet er ikke sløve, mindre nytænkende eller med flere sygedage. Alligevel har knap hver femte virksomhed ulovligt frasorteret ældre kandidater på baggrund af deres alder. Det viser en ny undersøgelse.

Læs historien på tv2.dk her.

Men først dagens coronatal:

Du kan også få dine nyheder serveret på lyd med Berlingskes daglige nyhedspodcast »Morgenposten«. Hør den lige her:

Epidemiolog indrømmer sammenblanding af tal

Viggo Andreasen, lektor i matematisk epidemiologi, udlagde for nylig et estimat på, hvor mange nyindlæggelser Danmark kunne risikere frem mod påske.

Estimatet lå på 21.000 indlæggelser, hvilket Andreasen selv kaldte pessimistisk men realistisk.

Det rettede Susanne Ditlevsen, der er statistikprofessor ved Københavns Universitet, dog hurtigt på. Hun kritiserede Andreasens tal og påpegede, at der er stor forskel på, hvem der er bekræftet smittet, og hvem der er konstateret smittet.

Og nu må epidemiolog Viggo Andreasen indrømme i Berlingske, at der i virkeligheden var tale om sjusk.

Læs hele historien her.

Ældre på arbejdsmarkedet er ikke sløve

TV 2 beskriver, hvordan forskning viser, at ældre på arbejdsmarkedet hverken er sløvere, mindre nytænkende eller har flere sygedage.

Det kommer efter, at en ny undersøgelse foretaget af konsulenthuset Ballisager viser, at knap hver femte virksomhed ulovligt frasorterer ældre kandidater på baggrund af deres alder.

Direktør i konsulenthuset, Morten Ballisager, udtaler til TV 2:

»Det er ikke sådan, at du ud fra en bestemt alder har en bestemt adfærd. Det er, fordi vi tror, at højere alder er forbundet med, at man bliver sløv og knap så nytænkende.«

Læs historien her.

Der hersker i øjeblikket et noget køligt forhold mellem Socialdemokratiet og De Konservative, efter at to konservative ordførere i går skrev, at Trine Bramsen bør fjernes fra posten som forsvarsminister. På billedet De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, og statsminister Mette Frederiksen (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv).

Konservatives »klapjagt« på Socialdemokratiet

Efter at to konservative ordførere i en kronik i Berlingske i går skrev, at Trine Bramsen bør fjernes som landets forsvarsminister, er Socialdemokratiet nu gået i forsvarsposition. Det skriver Ritzau.

Politisk ordfører for Socialdemokratiet, Jeppe Bruus, synes, at De Konservative bør »holde inde« og udtaler til Ritzau:

»Jeg synes sådan set, at de skulle holde inde. De er ude i en klapjagt, der er uværdig. Jeg oplever desværre, at De Konservative har meget travlt under den her evakuering med at skyde løs.«

Du kan læse Jeppe Bruus' genmæle her.

Stigende inflation i eurozonen og USA

Information skriver i dag om den stigende inflation, man i øjeblikket ser på tværs af eurozonen og USA.

Det skyldes ifølge eksperter, at Den Europæiske Centralbank under coronakrisen udførte gigantiske opkøb af statsobligationer, som skulle hjælpe Europa med at komme helskindet igennem krisen.

Kritikere mener dog, at den stigende inflation bør føre til en hurtigere udfasning af opkøbene. Og nogle økonomer vurderer, at man i stedet bør vende blikket mod USA.

Læs hele historien her.

Storbritannien har modtaget en ukendt sum penge for at modtage 23 tolke, der har assisteret Danmark i Afghanistan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv).

Danmark har betalt Storbritannien for at tage imod 23 tolke

I dagens Berlingske kan du også læse om, hvordan Danmark har betalt Storbritannien et hemmeligt beløb for at tage imod 23 af de tolke, der assisterede Danmark i Afghanistan.

Det skete, mens Danmark selv – indtil juni i år – kun havde taget imod fem af tolkene.

Allerede i 2014 påpegede Sine Plambech, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), i en DIIS-rapport, at Danmark havde betalt en sum penge til briterne for at tage imod tolkene.

Og selvom Forsvaret ikke benægter, at pengeoverførslen er sket, vil de ikke oplyse, hvor stor en sum der er tale om.

Læs historien her.

Det sker i dag

Generator Festival 2021 bliver i dag skudt i gang i Odense.