KMD garanterer: Vi udleverer ikke kunders data

Det er et kardinalpunkt for IT-virksomheden KMD, at kunderne stoler på, at deres data behandles fortroligt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Personfølsomme oplysninger fra danske kunder bliver ikke givet videre til udlandet.

Det garanterer den danske IT-virksomhed, KMD, som blandt andet håndterer en stor del af kommunernes data.

»Uanset ejerskab udleverer vi ikke vores kunders data til udenlandske, herunder amerikanske, organisationer, myndigheder eller lignende. Det er for os et forretningsmæssigt usandsynligt scenarie at udlevere nogen som helst personfølsomme data til fremmede magter. Det kommer ikke til at ske,« skriver KMDs pressechef Christoffer Hellmann i en skriftlig kommentar.

Berlingske skriver fredag, at Datatilsynets kontrol med personlige data ikke sikrer, at oplysninger ikke havner på fremmede hænder.

Samtidig skriver avisen, at KMD håndterer 1.204 databaser med oplysninger primært fra kommunerne. Som reglerne er i dag, er det op til ejeren af hver enkelt af disse databaser, der håndteres af virksomheder som KMD, at sørge for, at persondataloven bliver overholdt.

Men KMD understreger altså, at virksomheden overholder de gældende danske love og regler, som blandt andet forbyder virksomheden at udlevere kunders data til udlandet.

»KMD er et dansk selskab, der er underkastet dansk ret, herunder gældende regler for behandling af persondata og øvrige data. Det gælder eksempelvis krigsreglen i persondataloven. Og de regler følger vi. Det gjorde vi, da vi var ejet af kommunerne, det gjorde vi, da vi var ejet af en skandinavisk kapitalfond og det gør vi i dag, hvor KMD er ejet af Advent International og Sampension,« skriver Christoffer Hellmann.

BNB