Klumper i SMS'erne ved midnat

Millioner af danskere sender nytårshilsner på SMS og MMS. De beskeder, der sendes på slaget midnat, kan være timer undervejs.

Foto: Kristian Brasen/Scanpix

Når begge visere igen står ud for klokken tolv på årets sidste dag, vil vi sende SMSer til hinanden for at ønske hinanden godt nytår.

TDC oplyser, at omkring to millioner danskere sidste år valgte at sende en hilsen af sted på sms efter uret havde slået tolv og frem til klokken 1.

Samlet set sendte danskerne 16 millioner sms’er i nytårsdøgnet - det var en stigning på 30 procent fra året før.

Ib Konrad Jensen, kommunikationsrådgiver i pressesekretariatet hos TDC vil ikke udtale sig om antallet af sendte sms'er stiger igen i år, men han siger, at der stadig bliver solgt flere og flere mobiltelefoner, så derfor er det ikke utænkeligt:

- Flere danskere anskaffer sig kameramobiltelefoner, så der vil sikkert blive sendt en hel del flere mms'er i år, siger han.

Klumper i strømmen
De store datamængder der skal transporteres gennem netværket nytårsaften kan igen i år føre til forsinkelser:

- De fleste sms’er bliver fanget af vores mobilmaster lige når nytårsklokkerne slår tolv. Så det hober sig hurtigt op, og det gør, at nogle af dem bliver afviklet med forsinkelse, siger Ib Konrad Jensen.

For at kompensere for den store mængde data aflaster TDC mobilmasterne de steder, hvor belastningen er størst. Det gør de ved at skrue op for kapaciteten – f.eks. ved Rådhuspladsen og andre steder, hvor de ved at folk samles nytårsaften.

De sms’er der er lidt længe om at komme frem, skulle gerne nå deres modtager i løbet af natten, forsikrer Ib Konrad:

- Der er enkelte undtagelser, hvor der går længere tid, men ellers vil de nå frem i løbet af natten. Vi afvikler dem, så hurtigt som vi kan.