Klubmedarbejder dømt for brutal vold

En tidligere ansat i en af Københavns Kommunes ungdomsklubber er blevet dømt i Københavns Byret for at have medvirket til et groft 'tæskeholds'-overfald.

En 21-årig tidligere klubmedarbejder er i dag blev idømt 1 år og 3 måneders måneders fængsel for at have medvirket til et brutalt overfald i marts måned i år.

Den 21-årige var dengang ansat af Københavns Kommune som rollemodel for utilpassede unge i en ungdomsklub på Nørrebro. Og det var i klubbens minibus, at den 21-årige transporterede et 'tæskehold' af yngre drenge.

De overfaldt en 18-årig på en afsidesliggende legeplads på Nørrebro, og efterfølgende blev de samlet op igen i minibussen af den 21-årige kommunalt ansatte.

De fire overfaldsmænd, en på 16 år og tre på 17 år, blev også fundet skyldige i overfaldet. Tre af dem blev idømt halvandet års fængsel, hvoraf størstedelen bliver betinget, og den sidste, der kun deltog i mindre grad, fik fire måneder.

Tidligere dømt for vold
Under overfaldet blev den 18-årige slået to gange i ansigtet med en hammer, og han blev efterfølgende indlagt på hospitalet med brækket kæbe og andre alvorlige kvæstelser.

Den 21-årige havde på gerningstidspunktet været ansat i godt et halvt år i ungdomsklubben som vikar, og han havde allerede én dom bag sig.

For to år siden blev han idømt fem måneders fængsel for at have deltaget i en befrielsesaktion på Rigshospitalet, hvor hætteklædte mænd på voldsom vis befriede en anholdt for overfaldet på Café Rust-dørmanden i maj 2005.