Kløvermarksboliger på banen igen

Byggeriet af op til 5.800 boliger på Kløvermarken og Kløverparken i København er ikke dødt på trods af den seneste tids politiske tumult.

Foto: Peter Helles Eriksen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det omstridste boligprojekt på Kløvermarken og Kløverparken i København er så at sige på banen igen. SF, der onsdag sprang fra en aftale om byggeriet af op til 5.800 boliger, bekræftede her til eftermiddag over for forligsparterne S og R på et krisemøde på Københavns Rådhus, at partiet stadig står bag køreplanen for megaprojektet.

Forudsætningen er, at der bliver gennemført en uvildig risikoanalyse ved at lægge boliger tæt på Prøvesten, hvor der opbevares enorme mængder af giftigt og brandfarligt materiale.

Som omtalt i dagens udgave af Berlingske Tidende har det dog hele tiden været meningen, at der skulle gennemføres en risikoanalyse, som bl.a. skal fastslå, hvor lang sikkerhedsafstand der skal være mellem boligerne og Prøvestenen.

Stadigt rødt flertal
SFs politiske ordfører Frank Hedegård sagde efter mødet, at han er glad for, at risikoanalysen sættes i gang, da det ifølge afgørelser fra EF-domstolen kan være, at sikkerhedszonen skal være en-to kilometer bred. Og så er Kløvermarksboligerne en saga blot.

Omvendt peger Socialdemokraternes politiske ordfører Anne Vang på, at analysen også kan vise, at en sikkerhedszone på 100 meter er tilstrækkelig.

Efter krisemødet, hvor Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S), teknik- og miljøborgmester Klaus Bondan (R) og børne- og ungeborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) også deltog, var stemningen så god, at alle partier fortsætter forhandlingerne om næste års budget.

"Jeg er glad for, at vi fortsat har rødt flertal på Københavns Rådhus," sagde Socialdemokraternes politiske ordfører Anne Vang.

Efter kristemødet står det også klart, at det ingen konsekvenser får for skolerenoveringer. 350 mio. kr. fra Kløvermarken går til renovering. Og de penge havde været i fare, hvis projektet var blevet slået helt ihjel.