Klimatopmøde først på finansloven næste år

Regeringen afsætter kun et mindre beløb til topmødeforberedelser næste år. Blandt klimainitiativerne er en kampagne for energirigtige varmepumper.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Regeringen afsætter 35 millioner kroner på næste års finanslov til forberedelse af det storstilede internationale klimatopmøde i København i 2009. Men det er langt fra nok, mener kritikere, deriblandt Landbrugsraadet. Topmødet ventes at koste 200-300 millioner kroner, og finansieringen kommer først på finansloven i 2009, fremgår det af finanslovforslaget.

Derimod vil regeringen næste år bruge penge på en kampagne for at få danskerne til at installere energirigtige varmepumper i deres hjem for at gøre det muligt at spare energi. Regeringen vil bruge 15 millioner kroner om året i to år til kampagnen. Det er en af de ting, der i de kommende år skal skære toppen af Danmarks CO2-udslip.

I finanslovforslaget afsættes desuden i alt 72 millioner kroner de kommende fem år til at overvåge og måle CO2-optaget i marker og skove, og en ekstra pulje på 50 millioner kroner til at finansiere klimaprojekter i Østeuropa og udviklingslande, der kan tælle med i Danmarks CO2-regnskab.

/ritzau/