Klient forfalskede Stagetorns underskrift for millioner

En 52-årig kvinde, der er tiltalt for økonomisk bedrageri i millionklassen og for at have forfalsket Merethe Stagetorns underskrift, er en af forsvarsadvokatens tidligere klienter.

Den 52-årige kvinde, der er tiltalt for økonomisk bedrageri i millionklassen og for at have forfalsket Merethe Stagetorns underskrift, er en af forsvarsadvokatens tidligere klienter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Stjerneadvokaten Merethe Stagetorns underskrift er flere gange blevet forfalsket og misbrugt i en sag om økonomisk bedrageri i millionklassen. Sagen er i denne uge for retten i Holbæk.

En 52-årig kvinde fra Helsinge er ifølge Nordvestnyt.dk tiltalt for dokumentfalsk ved bl.a. at have fabrikeret dokumenter, der så ud til at være udfærdiget og underskrevet af den kendte forsvarsadvokat Merethe Stagetorn.

Kvinden brugte dokumenterne til at få Sparekassen Sjælland og Nykredit til at udbetale lån og kreditter på i alt 14 millioner kr. Den 52-årige kvinde stod til at modtage op til 23 millioner kr., når en bodelingssag med hendes eksmand blev afsluttet.

Merethe Stagetorn fortæller til bt.dk, at den tiltalte kvinde er en klient, som hun tidligere har forsvaret i en anden sag. Hun har det derfor ikke godt med, at kvinden udnyttede deres tillidsforhold.

- Fordi jeg har forsvaret den pågældende kvinde i en tidligere sag, så var det den største saltomortale for mig, at jeg lige pludselig var nødt til at indgive en anmeldelse mod hende. Hun var egentlig én, jeg skulle stå last og brast med, men så dukkede den her sag så op. Jeg må sige, at det havde jeg det dårligt med, fortæller Merethe Stagetorn til bt.dk.

- Hun gjorde faktisk det, at hun benyttede sig af det, at vi havde haft et tillidsforhold.

Merethe Stagetorn har siden da ikke haft kontakt med kvinden.

Merethe Stagetorn fik kendskab til sagen, da en advokat eller en fra Nykredit ringede og spurgte til hendes kaution. En kaution er en sikkerhedsform, hvor en person fysisk eller juridisk garanterer en anden persons betaling over for kreditor.

- Jeg mente ikke, at jeg havde nogle kautioner, så det kom lynhurtigt for min dør, at dokumentet var forfalsket på mit brevpapir, siger forsvarsadvokaten til bt.dk.

Hun gjorde efterfølgende Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK) opmærksom på sagen.

Selv om sagen irriterer Merethe Stagetorn, er hun glad for, at ingen almindelige mennesker er blevet snydt for penge med hendes forfalskede underskrifter, og at sagen hurtigt blev opdaget.

Ifølge nordvestnyt.dk erkender den 52-årige kvinde, at hun har lavet 17 dokumenter med falske underskrifter fra bl.a. Merethe Stagetorn eller af medarbejdere hos Statsadvokaten for København og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet.

Retssagen fortsætter torsdag og fredag. Merethe Stagetorn er ikke blevet indkaldt som vidne, da sagen kører som en tilståelsessag.