Klar til oprydning i Danmarks mest berygtede giftdepot

Region Syddanmark ville sikre sig, at oprydningen i giftdepotet Kærgaard Plantage var miljømæssig i top. Nu er Arkil A/S udpeget til den usædvanlige opgave.

Oprydningen i Danmarks mest berygtede giftdepot Kærgaard Plantage i Vestjylland skal foretages af entreprenørfirmaet Arkil A/S. Region Syddanmark og Miljøstyrelsen tildelte tirsdag Arkil den usædvanlige opgave efter meget grundige forundersøgelser.

Den forurenede jord indeholder bl.a. store mængder opløsningsmidler, kulbrinter og kviksølv. Opgaven består både i opgravning, transport og efterfølgende behandling af kraftig forurenet jord fra plantagen. Den allermest forurenede jord skal renses i Danmark - resten i Tyskland og Holland.

Oprydningen, som ventes at gå i gang til marts, bliver på grund af den enorme giftighed udført under meget omfattende sikkerhedsforanstaltninger. Der bliver derfor ikke adgang til området, mens arbejdet står på. Det er planen, at det skal være færdigt inden turistsæsonen starter. Der skal fjernes cirka 5.000 tons forurenet jord fra de to gruber.

/ritzau/