Klamydia-hjemmetest hitter blandt unge københavnere

Københavnske unge tester sig selv for klamydia hjemme. I alt har kommunen sendt 3142 test hjem til unge i 2016. Dermed er efterspørgslen af gratis hjemmetest næsten fordoblet i forhold til tidligere år.

En hjemmetest.  Foto: Sex og Samfund Fold sammen
Læs mere

Siden 2008 har Københavns Kommune og Sex og Samfund tilbudt gratis klamydia-hjemmetest til unge københavnere mellem 15 og 29 år. Især i år har der været efterspørgsel efter test, og de københavnske unge har i løbet af årets første ni måneder bestilt 3142 hjemmetest. I 2014 og 2015 blev der bestilt henholdsvis 1740 og 1751 tests. Dermed er der næsten sket en fordobling af bestillinger af hjemmetest i år.

»Det er gode nyheder, at flere unge passer på sig selv og lader sig teste. Det kan have store konsekvenser, hvis man går rundt med klamydia uden at vide det, eller hvis man ignorerer symptomerne, så jeg er rigtig glad for, at hjemmetestene er populære,« siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

I dag tøver mange unge med at gå til lægen for at blive testet for klamydia, forklarer Ninna Thomsen. Derfor udbyder Københavns Kommune og Sex og Samfund de gratis test.

»For nogle kan det føles pinligt at gå til lægen, men med hjemmetestene fjerner vi nogle af de barrierer og gør det nemmere for de unge at blive testet,« uddyber Ninna Thomsen.

Artiklen er skrevet af Lærke Valentin, der er erhvervspraktikant på Berlingske i denne uge.