KL forstår ansattes følelse af manglende tid

De offentligt ansatte vil gerne yde en god indsats, og derfor er det naturligt, at mange føler sig presset på tiden, mener Kommunernes Landsforening. FOA er bekymret over den manglende tid.

Det er et stort problem, at knap hver anden medarbejder i den offentlige sektor føler, at der mangler tid til at kunne klare arbejdsopgaverne på en ordentlig måde. Sådan lyder det fra Dennis Kristensen, formand for fagforbundet FOA.

»Jeg synes faktisk, det er bekymrende, at så mange oplever, at de ikke har tid til deres arbejde. Det handler dels om medarbejdernes velbefindende og dels om kvaliteten af det arbejde, de udfører,« siger han i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen, som Megafon har lavet for en række lønmodtagerorganisationer, svarer 47 procent af de 2.700 offentligt ansatte, at de savner tid til at kunne løse opgaverne på en tilfredsstillende måde.

»Der ligger et stort potentiale i forhold til at sænke sygefraværet, hvis man sørger for, at folk rent faktisk kan nå de arbejdsopgaver, de bliver sat til i løbet af dagen,« siger Dennis Kristensen.

Medarbejdernes reaktion er ret naturlig, fordi mange gerne vil levere en så god indsats som muligt. Det er budskabet fra Michael Ziegler (K), borgmester og formand for Løn- og Personaleudvalget i Kommunernes Landsforening.

»Der er det nogle gange en ledelsesopgave at gå ind og sige til dem (medarbejderne, red.), at det er »det her«, der er serviceniveauet. Og når vi har leveret det, så er det godt nok. Så kan det godt være, at den enkelte medarbejder gerne vil have gjort det endnu bedre. Der skal vi anerkende, at de har udført serviceniveauet, så medarbejderne ikke skal føle, at de ikke har ydet et godt nok stykke arbejde,« siger han til TV 2 News.