»Kirker som liebhaverboliger en sjov idé«

De kirker, der skal lukkes i København, kan bruges til liebhaverboliger, mener ejendomsmægler Jan Fog. Nyboligs direktør er positiv over for idéen.

Ejendomsmægler Jan Fog. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

De 16 eller 17 kirker, som Københavns Stift vil lukke, kan bruges til liebhaverboliger. Det forslag lufter ejendomsmægler Jan Fog i Kristeligt Dagblad, og direktør i Nybolig, Flemming Haahr Vesterbrandt, bakker op om ideen.

- En kirke vil være en bolig med noget særkende. Det er jo dejlig rummelige ejendomme, der normalt har en fantastisk beliggenhed. Så det er da en sjov og spændende tanke, og vi har tidligere set, hvordan andre ejendomme kan ændres til noget helt andet, siger han.

Flemming Haahr Vesterbrandt mener derfor godt, at det ville kunne lade sig gøre at omdanne de lukkede kirker til liebhaverboliger. Men det ville give en række udfordringer.

- Én ting er, om en ejendom er indrettet til gudstjenester og så videre, men noget andet er, om den er egnet til beboelse. Der skal blandt andet være styr på indeklima, lys og varme, og det kan afhænge af kirkernes placering. Liebhaverboliger i kirker ville desuden mere være en kuriositet, end noget der ville sætte sig spor i markedet, siger Nyboligs direktør.

Selvom Flemming Haahr Vesterbrandt synes, at liebhaverboliger i kirker ville være en sjov idé, er der andre ting, han synes de lukkede kirker også kunne bruges til.

- Kulturelle ting som café, musik og film ville være mere oplagte. Steder der ville kunne udnytte det historiske ved kirken. På en måde ville det være synd at forbeholde kirkerne til en enkelt familie med liebhaverboliger, frem for at gøre dem til noget for flere folk, siger Nyboligs direktør.

Mandag kom det frem, hvilke 16 eller 17 kirker Københavns Stift vil lukke. De berørte meninghedsråd får dog i første omgang mulighed for at komme med indvendinger til stiftsrådets beslutning, men det er kirkeministeren og Kirkeministeriet, der tager den endelige beslutning.