Kirken udfordres af skilsmisser i konfirmationstiden

De mange skilsmisser i Danmark giver anledning til store problemer, ikke bare i de enkelte familier, men også i kirken i konfirmationssæsonen.

Arkivfoto. De mange skilsmisser blandt forældrene giver problemer i kirken i konfirmationssæsonen, skriver Kristeligt Dagblad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen

De mange skilsmisser blandt forældrene giver problemer i kirken i konfirmationssæsonen, skriver Kristeligt Dagblad.

Flere præster fortæller til avisen, at de frygter, nogle familier vælger konfirmationen fra, fordi der er så stor uenighed blandt konfirmandens forældre, der ikke længere er sammen, om, hvordan arrangementet skal afholdes.

Retsteolog Kristine Garde forudser en stigning i udfordringerne:

»Uenighed omkring dåb af større børn og konfirmation er umulig at komme uden om for præsterne med det antal skilsmisser, vi har. Og problemerne bliver formentlig ikke færre i fremtiden med det stigende antal skilsmisser,« siger Kristine Garde til Kristeligt Dagblad.

Langt de fleste børn begynder deres tilværelse i en kernefamilie, men som 19-årige vil en ud af tre have oplevet, at forældrene er gået fra hinanden, viser tal fra en SFI-undersøgelse sidste år ifølge Kristeligt Dagblad.

I 2014 blev 19.435 ægtepar skilt, hvilket ifølge Danmarks Statistik er det højeste antal skilsmisser nogensinde i Danmark på et år.