Kirkelig nødhjælp går sammen

Folkekirkens Nødhjælp danner sammen med kirkelige nødhjælps- og udviklingsorganisationer fra hele verden en alliance med 40.000 medarbejdere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folkekirkens Nødhjælp skal være en del af en af verdens største humanitære sammenslutninger.

Sammen med kirkelige nødhjælps- og udviklingsorganisationer fra hele verden er man ved at danne ACT Alliance, der får en samlet omsætning på over 10,5 milliarder kroner og 40.000 medarbejdere - inklusive frivillige.

- I Folkekirkens Nødhjælp er vi utrolig glade for, at forudsætningerne nu er på plads for at danne ACT Alliance. Det er noget vi har arbejdet hen imod i årevis, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær.

Han forudser, at den kommende alliance vil blive en meget væsentlig aktør i opbakningen til verdens fattige.

- Det magiske ved ACT er samarbejdet med kirker over hele verden. Når al anden infrastruktur falder fra hinanden, er der stadig en kirke, der fungerer, og som vi samarbejder med. Det er det, der gør det til et helt enestående netværk, siger John Nduna, direktør i ACT International.

ACT Alliance er ACT International og ACT Development lagt sammen. Organisationen får hovedsæde i Geneve og varetager henholdsvis katastrofe og udviklingsarbejde på vegne af i alt 150 kirkelige organisationer og institutioner fra nord og syd.

Den formelle lancering af ACT Alliance forventes at finde sted i Malawi i marts 2010.