Kina låner to pandaer ud til Danmark

København Zoo låner to pandaer fra Kina. »Det stærkeste symbol på det gode venskab mellem Danmark og Kina,« siger udenrigsministeren.

ARKIVFOTO af to pandaer, der spiser bambus i Ya'an i 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark har fået lov til at låne to pandaer fra Kina.

Aftalen blev ifølge indgået mellem udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og den kinesiske præsident Xi Jinping under et igangværende dansk handelsfremstød i Kina.

»Det er meget glædeligt, at Danmark har fået lov til at låne to pandaer af Kina. Det er vel nok det stærkeste symbol på det gode venskab mellem Danmark og Kina,« siger Martin Lidegaard til DR Nyheder.

Danmark har i fire år arbejdet på at få pandaerne til København Zoo, og det er altså nu lykkedes. Der er kun fem zoologiske haver i Europa, der er med i netværket for opdræt af pandaer.

Administrerende direktør i København Zoo, Steffen Stræde, kalder det en »kæmpe gave« til danskerne og Københavns Zoo.

»Det er kæmpestort. Foruden at være et flot symbol på venskabet, er det en fremragende mulighed for os i Zoologisk Have for at bidrage til det venskab ved gennem pandaerne at kunne fortælle om den kinesiske kultur og dyrelivet i Kina,« siger han til tv2.dk.

Hvornår pandaerne lander på dansk grund vides dog endnu ikke.

Udover udenrigsminister Martin Lidegaard deltager fødevareminister Dan Jørgensen (S), handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) og uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) samt regentparret i besøget i Kina.