Kim Wall blev fundet afklædt: Politiet efterlyser hendes tøj

Torsoen af den svenske journalist Kim Wall blev fundet nøgent, og derfor efterlyser politiet nu hendes tøj.

Københavns Politi efterlyser tøjet fra den svenske journalist Kim Wall, hvis torso blev fundet mandag i vandkanten på Amager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest / TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske journalist Kim Walls tøj bliver nu efterlyst af Københavns Politi, efter hendes lig blev fundet i vandkanten på det sydvestlige Amager mandag. Det fortæller efterforskningsleder ved Københavns Politi, Jens Møller.

»Torsoen er nøgen, så det er stadig interessant for os at finde hendes tøj, og det er noget, vi kan bruge folks hjælp til at finde, hvis det ligger og driver rundt eller er drevet i land,« siger han til Berlingske.

Politiet efterlyser nærmere bestemt en skrigorange bluse med lange ærmer, en sort/hvid blomstret nederdel og nogle hvide sko og opfordrer folk i hele Køge Bugt til at holde godt øje.

Den svenske journalist Kim Wall sejlede ud fra Københavns Havn med drabssigtede ubådsbygger Peter Madsen den 10. august. Mandag blev et lig uden hoved, arme og ben fundet på Amager i København, og onsdag bekræftede politiet, at Kim Walls DNA matcher både torsoen og blod fundet i ubåden.

Foruden tøjet leder politiet og Beredskabsstyrelsen fortsat efter Kim Walls øvrige ligdele. Politiet er særligt til stede på det sydlige Amager og opfordrer både cyklister, motionsløbere, sejlere og hundeluftere til at give besked, hvis de ser noget, der kan være interessant for politiets efterforskning.

 

Onsdag holdt politiet pressemøde om den meget omtalte ubådssag. Her kom det blandt andet frem, at liget fundet ved kysten på Amager foruden at have fået afskåret hoved, ben og arme ser ud til at være blevet behandlet på en særlig måde, »som et forsøg på at sikre, at luft og gasser skulle slippe ud, så kroppen ikke drev op til overfladen,« fortalte vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Jens Møller.

Politiet fandt desuden fastspændt metal på torsoen, som også ser ud til at skulle sikre, at den landede på havets bund. Obduktionen af torsoen var ifølge efterforskningslederen »meget, meget lang og kompliceret« og varede fra kl. 10 til kl. 22 tirsdag.

Politiet oplyste også, at der ikke var andre om bord på ubåden end Kim Wall og Peter Madsen, da den sejlede af sted om aftenen 10. august.

Ubåden forsvandt natten til fredag 11. august, hvorefter den dukkede op i Køge Bugt kun med Peter Madsen om bord, hvor den pludselig sank.

Politiet har tidligere oplyst, at ubådsforliset formentlig skyldtes en bevidst handling.

Mens Peter Madsen i første omgang forklarede, at han havde sat Kim Wall af ved Refshaleøen samme torsdag aften, som de stævnede ud, har han senere fortalt til politiet og i retten, at hun døde om bord på ubåden i en ulykke, hvorefter han har »begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt«, som der stod i en pressemeddelelse fra politiet.

Peter Madsen har siden lørdag 12. august siddet varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Han nægter sig fortsat skyldig, idet han fastholder, at der var tale om en ulykke.