»Kim har haft det skidt«

»Han har været tynget og jeg har kunnet mærke, at han havde det skidt.« Tre gange, mens han var piraternes gidsel, har Ulla Lassen talt med sin søn Kim og gennemlevet en mors værste mareridt.

I måneder har fem danske søfolk været holdt som gidsler på skibet Danica White. Nu er de frigivet. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

»Han har ringet fra satellittelefonen på Danica White og fortalt, at han havde det skidt. Han er ikke gået i detaljer, men fortalte at det var grimt, da de blev kapret,« siger den 18-årige Kims mor, Ulla Lassen, Svendborg.

Formentlig har Danica Whites yngste besætningsmedlem holdt på detaljerne for ikke at gøre sin mor endnu mere urolig. For de 81 dage hvor sønnen var i gidseltagernes vold, har været en utrolig belastning indrømmer hun.

»Håbet om at de ville slippe ud af det har holdt mig oppe, så den bedste opringning var den i går, hvor Kim ringede og fortalte, at han og de andre var fri,« siger Ulla Lassen.

Hvornår hun genser sin søn, ved Ulla Lassen ikke i øjeblikket. Rigspolitiet som har været hendes forbindelse til de danske myndigheder har endnu ikke givet et tidspunkt.

»Jeg ved bare, at Kim er ombord på et fransk krigsskib,« siger Ulla Lassen.

I sin glædesrus over at være sluppet ud af piraternes klør nåede Kim også at fortælle sin mor, at han glædede sig enormt til at »få noget mad og komme i bad.«

Han sagde, »at han næsten havde glemt hvordan det føltes«, fortæller Ulla Lassen, der sammen med Kims lillebror glæder sig til at tage imod ham.

»Imens prøver jeg at fatte, at de er frigivet,« siger Ulla Lassen.