Kiær: Tine Bryld kunne noget helt særligt

Politisk har Tine Bryld sat sine spor hos socialministeren. Socialpolitik er også omsorg, tillid og kærlighed.

Forfatter, socialrådgiver og tidligere radiovært Tine Bryld er død efter længere tids sygdom. Hun blev den 21. november sidste år ramt af en hjerneblødning og har efterfølgende været behandlet på en række hospitaler. Fold sammen
Læs mere
Foto: JØRGEN JESSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialminister Benedikte Kiær (K) har som mange andre siddet ved radioen for at høre Tine Brylds trygge stemme, når ungdomsprogrammet "Tværs" blev sendt.

- Tine Bryld var et ikon for mange. Hun kunne noget særligt, siger Benedikte Kiær, efter at forfatter, socialrådgiver og tidligere radiovært Tine Bryld natten til torsdag døde efter længere tids sygdom.

- Hun har betydet enormt meget. Det kan jeg sige, som en del af den generation. Det er svært at finde nogen i min generation og lidt ældre og lidt yngre, der ikke ved, hvem hun er, siger ministeren til eb.dk

Politisk har Tine Bryld også sat sine spor:

- Hun er en af dem, der har vist mest i praksis, at socialpolitik også er omsorg, tryghed, tillid til andre og kærlighed.

Men det er især personligt, at Benedikte Kiær vil savne hende.

- Hun har været med til at forme mange, også mig som menneske. Det er enormt trist, at hun ikke er her længere.

Tine Bryld blev den 21. november sidste år ramt af en hjerneblødning og har efterfølgende været behandlet på Rigshospitalet, på Regionshospitalet Hammel Neurocenter og på Hvidovre Hospital.

Tine Bryld er bedst kendt i Danmark for sin lange radiokarriere på radioprogrammet Tværs. Gennem 36 år rådgav hun primært unge lyttere om alt fra kærlighedssorger til seksualitet.

Tine Bryld blev født på Frederiksberg den 18. december 1939. Hun blev 71 år gammel.

/ritzau/