Khawajas datter: Min far dør inden for et døgn

Abdulhadi al-Khawaja, der sultestrejker på 72. døgn i Bahrain, vil sandsynligvis være død om et døgn. Det siger hans datter.

I Danmark manifesterede støtten til Khawaja sig i denne Amnesty-demonstration 13. april 2012, hvor omkring 250 mennesker samledes på Nytorv i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Amnesty International / frit
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja vil højst overleve 24 timer endnu. Det fortæller hans datter til Berlingske Nyhedsbureau, efter hun har talt med sin mor.

- Min far ringede til min mor for kort tid siden og fortalte, at han holdt op med at drikke vand i går. Og uden vand har han højst 24 timer tilbage, siger Maryam al-Khawaja.

Hun fortæller også, at hendes far nu beder om at se sin advokat, så han kan skrive sit testamente og give sine sidste budskaber til folket i Bahrain.

- Han ønsker ikke, at nogen går igennem samme sultestrejke som ham, og han opfordrer folk til at fortsætte de fredelige demonstrationer og ikke ty til vold. Han ønsker ikke, at nogen bliver såret i hans navn, fortæller Maryam al-Khawaja.

Abdulhadi al-Khawajas tilstand er meget kritisk efter den lange sultestrejke. Det konkluderer også en lægerapport fra International Rehabilitation Council for Torture Victims, IRCT, der har base i København.

- Al-Khawaja har brug for omgående lægehjælp, det får han ikke lige nu. Han er i fare for at dø når som helst, fortæller IRCTs chefadvokat, Miriam Reventlow, til Berlingske Nyhedsbureau.

Derfor har organisationen fredag sendt et åbent brev til kongen og regeringen i Bahrain med opfordring til omgående at løslade al-Khawaja for at sikre hans overlevelse.

- Du vil blive holdt ansvarlig for hans død og med rette dømt for den handling, skriver IRCT i brevet.

Også FNs højkommissariat for menneskerettigheder lægger pres på Bahrain for at løslade al-Khawaja - i en erklæring lørdag opfordrede FN regeringen og kongen i Bahrain til at sende ham til Danmark, hvor han har statsborgerskab efter at have boet i 12 år. Herhjemme venter al-Khawajas datter når som helst på beskeden om faderens død.

Spørgsmål: Hvad føler du lige nu?

- Jeg forsøger ikke at føle noget som helst, siger Maryam al-Khawaja.