Khader vil stoppe portrætfilm

- Bastard film har ført mig bag lyset, siger Khader om ny DR-film om ham og truer med fogedforbud.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den radikale politiker truer med fogedforbud mod dokumentarfilm.

En kommende dokumentarfilm på DR1 om politiker Naser Khader og imam Ahmed Akkari har gjort Khader så utilfreds, at han vil have stoppet filmen.

Filmen er programsat til 7. februar og blev optaget for et år siden, mens Muhammed-krisen rasede - en periode, som gjorde Khader til landets mest populære politiker, mens Akkari af mange blev gjort ansvarlig for de brændende danske flag og ambassader ude i verden.

Undervejs optog et fransk tv-hold med skjult kamera en udtalelse fra Ahmed Akkari, der kunne opfattes som en direkte trussel mod Naser Khader.

Nu nægter Khader at dele hovedrolle i filmen med Akkari. Han siger, at han havde en klar aftale med produktionsselskabet Bastard Film om, at han skulle indgå i en film om krisen sammen med en række centrale aktører. Eksempelvis udenrigsminister Per Stig Møller og Jyllands-Postens redaktører Carsten Juste og Flemming Rose.

I stedet har Bastard lavet et dobbeltportræt.

»Det ville jeg aldrig have sagt ja til. Jeg synes ikke, Akkari og imamerne skal have mere taletid. Det afgørende er, at jeg ikke vil bruges til at gøre ham interessant. Det er en mand, der har truet med at bombesprænge mig, og som i en periode har ødelagt mit liv. Han er medskyldig i, at over 120 mennesker rundt om i verden er døde under Muhammedsagen,« siger Naser Khader.

Han føler sig ført bag lyset af Bastard Film.

I sidste uge holdt han to møder med Danmarks Radio og et par advokater, uden at parterne blev enige. Og i går besluttede DR at sende filmen på trods af Khaders utilfredshed.

DR1-chef Ulla Pors Nielsen vil ikke kommentere Khaders kritik. Men hun holder fast i, at filmen bliver sendt som planlagt.

»Filmen beskriver den helt unikke historie. Gennem de to hovedpersoners historie, følger vi historien om de hektiske uger,« siger hun.

Filmens anden hovedperson, Ahmed Akkari deler ikke Khaders utilfredshed.

»Egentlig er jeg overasket. Jeg håber da, jeg får den at se. Men for mig betyder det ikke det store. Det er bare en blandt tusinde film.«

Kilde: 24timer