Khader i første store debat

Ny Alliance er så klar med deres politik, at de alligevel dukker op til Venstres sommermøde i weekenden.

Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

Leder af Ny Alliance, Naser Khader, stiller alligevel op til Venstres sommertræf på lørdag.

I første omgang havde Ny Alliance ellers takket nej med henvisning til, at de ikke ville fortælle om deres politik til Venstres vælgere, før deres egne, men nu er Naser Khader altså klar til debatten, hvor samtlige andre partiledere dukker op. Det skriver Nordjyske Stifstidende og Fyens Stiftstidende.

- Nu er vi så langt i forhold til vores politikudvikling, at der skulle være luft til at stille op til en debat. Vores grundpolitik ligger fast. Programmet skal skrives igennem, men vi er nogenlunde klar, siger pressechef Rasmus Jønsson.

Debatten bliver dermed den første store optræden for Naser Khader. For SFs formand er det en rigtig god nyhed.

- Det bliver da spændende at møde ham. Politik handler jo om at fremlægge synspunkter, og jeg har altid synes, det var underligt, at de meldte sig til en fodboldkamp, men ikke ville ind på banen, siger Villy Søvndal til de to aviser.

Han glæder sig især til at få svar på, hvem Ny Alliance vil støtte efter næste valg, og regner med, at svarene vil koste vælgere.

- De har dækket sig ind under, at de ingen politik havde, Nu skal de deltage i debatten og så risikerer de at skræmme folk væk, siger han.

Hos Ny Alliancen frygter de dog ikke debatten.

- Vi glæder os til at få lov til at snakke politik. Det er det, vi er her for, og det får vi chance for på lørdag, siger Rasmus Jønsson.

I venstre er man også glade for, at Naser Khader ombestemte sig. Dermed har alle de inviterede sagt ja, og en fuld partilederdebat er en realitet.

Kilde: Nordjyske og Fyens Stiftstidende