Khader alligevel på amerikansk TV

En omstridt dokumentarfilm om Islam og med danske Naser Khader i en hovedrolle får med et halvt års forsinkelse alligevel lov til at blive vist på nationalt TV i USA. Det sker i aften. DVD tilgængelig på nettet.

Fox News viser i aften en omstridt dokumentar om Islam med Naser Khader i en hovedrolle. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere

WASHINGTON: Naser Khader er alligevel ikke for skrap kost til amerikanerne. I aften viser den konservative TV-station, Fox News, en omstridt dokumentarfilm, der har den danske folketingspolitiker i en central rolle som kritiker af islamiske ekstremister. Filmen blev ellers taget af plakaten i april af konkurrenten PBS, den største offentlige TV-station i USA, der fandt filmen ”ekstremt ensidig” og ”dæmoniserende” over for muslimer.

”Jeg forstår det ikke. Det er jo svenske tilstande,” sagde en forundret Naser Khader dengang til Berlingske Tidende.

Men i aften toner han altså alligevel frem på de amerikanske skærme. Fox har overtaget rettighederne til dokumentarfilmen ”Islam vs. Islamists”, og det er folkene bag den glade for. Men de er stadig harme på PBS, som de i interviews, der vil blive vist i forbindelse med udsendelsen i aften, beskylder for at ville kvæle kritik af islamister:

”I det første møde sagde de til mig, ’fyr dine partnere’,” fortæller instruktøren Martyn Burke om sit første sammenstød med cheferne på PBS: ”Jeg spurgte ’hvorfor?’ De svarede, ’fordi de er konservative’.”

Dokumentarfilmen har allerede været vist på små lokale TV-stationer rundt om i USA, men det er første gang den sendes ud over hele landet og tilmed i bedste sendetid for den slags udsendelser – kl. 21 på østkysten.

Læs Berlingske Tidendes artikler om Khader-filmen: Denne mand er for farlig til USA