Kendte naboer var rasende over millionærs hus: Nu har byggeriet fået grønt lys

Selv om rigmanden Jan Leth Christensen ikke får det helt, som han vil have det, har Gentofte Kommune nu givet grønt lys til byggeriet af hans nye hus på Sigridsvej i Hellerup.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed taber tidligere udenrigsminister og Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen og andre kendte naboer i Hellerup kampen mod byggeriet, skriver Ekstra Bladet torsdag.

Betingelsen for godkendelsen af det storstilede villabyggeri, kaldet Villa Leth, tegnet af Bjarke Ingels Group, er, at en planlagt vinterhave på 50 kvadratmeter droppes.

Drømmevillaen bliver på 200 kvadratmeter og får store panoramavinduer med udsigt til Øresund, egen badebro og en terrasse på 300 kvadratmeter. Byggeriet bliver 12 meter højt.

Naboerne har været alt andet end begejstrede. Blandt andre Uffe Ellemann-Jensen har kontaktet Gentoftes borgmester Hans Toft (K) og gjort opmærksom på, at han mister noget af sin Øresund-udsigt fra sit arbejdsværelse, ligesom grundejernes talsmand Christoffer Harlang tidligere har sagt, at der er »for meget Abu Dhabi« (by i De Forenede Arabiske Emirater, red.) over byggeriet.

LÆS BERLINGSKES GENNEMGANG AF SAGEN HER

Blandt andre kendte beboere i området er tidligere Mærsk-bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, tidligere Falck-direktør Lars Nørby Johansen, dronning Margrethes veninde Susanne Heering og filminstruktøren Ole Bornedal, der for nylig er flyttet til kvarteret. Heller ikke han har været begejstret.

Det er derimod hovedpersonen, den tidligere Brøndby IF-storaktionær Jan Leth Christensen.

»Jeg kan bygge et hus, der er magen til det, som jeg ønskede. Nu bliver det bare 50 kvadratmeter mindre,« siger han til Ekstra Bladet.

I næste uge vil han indsende en revideret byggeansøgning, der lever op til de krav, som Gentofte Kommune har fremsat.

Hvis Jan Leth Christensen havde fået afslag på projektet, var det hans plan at leje det eksisterende hus på grunden ud til flygtninge. Det ærgrer Uffe Ellemann-Jensen, at det ikke sker.

»Jeg havde nu hellere set, at det var en flygtningefamilie, der var flyttet ind i huset, men ellers har jeg ikke noget at sige til sagen,« siger han til Ekstra Bladet.