Kendte gæster - høje huspriser

Filmfolk og politikere flokkes i Skagen. Det presser priserne på eftertragtede sommerhuse yderligere op.

Filmstjerner og politikere vil have sommerbolig på toppen af Danmark, hvor de andre stjerner holder til.

Derfor stiger priserne stadig på fritidshuse i Skagen, selv om markedet generelt er stagnerende, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Der er kommet mange flere medlemmer af det såkaldte jetset, som har råd til at bruge nogle millioner på at købe et sommerhus det rigtige sted, fortæller mægler Thomas Ottesen fra HOME i Skagen.

- Derfor oplever vi også stadig små stigninger, selv om resten af landet melder om fald, fortæller han.

De stigende priser kommer trods et i forvejen højt prisleje, som ingen andre nordjyske byer tilnærmelsesvist kan matche. Eksempelvis vurderer Thomas Ottesen, at et helårshus, der skal bruges til fritidsbrug, meget vel kan koste mellem fire og fem millioner i Skagen, selv om et tilsvarende hus i Frederikshavn eller Hirtshals ikke en gang ville koste det halve.

- Der er nogle mennesker, der gerne vil sættes i forbindelse med de kendte og de rige, og derfor køber de huse i Skagen i stedet for andre steder, forklarer mægleren.

- Resten er simpel matematik, for hvis der ikke er ret mange huse til salg, men masser af købere, så vil prisen jo blive sat højt, siger Thomas Ottesen.

For lokale huskøbere er de høje priser en plage, men turistchefen tøver alligevel med at kaste sig kritisk over de kendtes boligkøb i Skagen.

- Det kan være rigtig træls at komme ind på markedet for unge skagboer, men på den anden side, så er deres hus jo som regel også steget meget, når de en gang vil sælge videre, siger Lene Kappelborg.

Hun får nok at se til - og på - i den kommende uge, hvor stjernerne, de rige og de berømte for alvor flokkes i byen på nordspidsen i den såkaldte Hellerup-uge".

Kilde: Nordjyske Stiftstidende