Kendt spegepølsefabrik brændt ned til grunden

Mandag morgen er brandvæsenet fortsat til stede ved den spegepølsefabrik i Billund, der brød i brand søndag eftermiddag. Frabrikken er brændt helt ned til grunden.

Der gik søndag aften ild i fødevarevirksomheden Aalbæk Specialiteters fabrik i Billund. Her ber brandfolk i gang med at bekæmpe flammerne Fold sammen
Læs mere
Foto: René Lind Gammelmark

Brandfolk arbejder mandag morgen stadig på spegepølsefabrikken Aalbæk Specialiteter i Billund, der sent søndag eftermiddag brød i brand.

Branden opstod i en produktionshal på fabrikken, og mandag morgen arbejder brandvæsenet med efterslukningen, skriver bt.dk.

»Brandvæsenet har gang i efterslukningen, og det vil de nok have nogle timer endnu,« fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Kristian Juliussen til bt.dk kort før klokken 7.

Branden har ødelagt produktionsbygningen, som er brændt helt ned til grunden, men det tilhørende lager og administrationslokalerne gik fri af flammerne.

Branden opstod omkring klokken 16.30. Der var ingen medarbejdere til stede på fabrikken, og politiet har en formodning om, at branden kan være opstået i forbindelse med produktionen af røgvarer, som Aalbæk Specialiteter ryger på stedet. Branden kan ifølge politiet muligvis også være opstået i el-installationerne.

»Men det er alt sammen kun gisninger lige nu. Det er noget, vi skal have undersøgt nærmere,« siger Kristian Juliussen.

Da branden var på sit højeste, betegnede myndighederne røgen som »sundhedsskadelig«, og de beboere, der bor i nærheden, er blevet advaret mod at indånde den.

»Heldigvis har der været vindstille, så røgen steg opad, men de relevante beboere er blevet instrueret i, hvordan de skal forholde sig,« fortæller vagtchefen.