Kendt kræftlæge er død af nyrekræft

Torben Palshof, der er blevet hædret for sin indsats på kræftområdet, blev bisat onsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere overlæge Torben Palshof er død. Han blev bisat onsdag, skriver BT.

Torben Palshof, der blev 67 år gammel, var en kendt stemme i den danske debat om kræftbehandling, og han var drivkraft bag og formand for De Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG), der samler danske specialister inden for behandling af en række forskellige kræftformer.

Mange vil også kunne genkende hans ansigt fra DR-programmet "Ro i sjælen", hvor man følger fire danskere, der alle har fået konstateret uhelbredelig kræft.

Torben Palshof, der viede sit liv til at bekæmpe kræft, fik nemlig selv konstateret nyrekræft første gang i 2010.

I "Ro i sjælen" og i en kronik i Politiken fortalte han om, at han trods indgående kendskab til kræftforløb også selv blev ramt af en krise.

- Jeg vil fortælle, at man i en livskrise gennemlever forskellige faser, også selv om man har en særlig indsigt, som jeg jo har. Der er ingen smutveje. Man får at vide, at lige foran én, er der rødt lys. Jeg vidste det måske lidt tidligere end andre i samme situation, men der er stadig rødt lys, sagde Torben Palshof til DR.

Torben Palshof modtog i 2013 en hæderspris fra Kræftens Bekæmpelse for sit store arbejde på området.

Organisationens administrerende direktør, Leif Vestergaard Pedersen, kalder Torben Palshof for "handlingens mand og patienternes mand".

- Trods sin sygdom var han aktiv til det sidste. Det er ikke mange dage siden, vi fik den sidste mail fra Torben om, at nu må vi gøre noget ved det og det, for det var ikke godt nok, siger Leif Vestergaard Pedersen til BT.

/ritzau/