Kendt fra populært radioprogram: »Veltalende og overbevisende« Mads efterlyses af politiet

Foto: Københavns Politi. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er 47 år, asiatisk af udseende og mangler det yderste led på venstre hånds langefinger og ringfinger.

Manden ved navn Mads Andersen er torsdag formiddag efterlyst af Københavns Politi, Afdeling for Økonomisk Kriminalitet, som mistænkt for omfattende bedrageri, dokumenfalsk og tyveri. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet udsteder også en advarsel til alle personer, der kommer i kontakt med den veltalende og overbevisende Mads Andersen. Han har tidligere gennemført bedragerier mod kvinder, som han har kontaktet gennem netdating og sociale medier.

Mads Andersen har desuden bedraget sig til penge og stået bag identitetstyveri via ofres NemID, som han har brugt til at oprette lån, købe vare og låne biler.

Den 47-årige Mads Andersen har udgivet sig for at være alt fra virksomhedsindehaver og bodyguard til politibetjent og håndværker. Han beskrives som 171 cm høj med kort mørkt/gråsprængt hår. Han er muskuløst bygget og bærer tribaltatoveringer på både højre og venstre skulder samt venstre læg, hvor teksten 'AGINIESKA' står skrevet.

Det mest bemærkelsesværdige ved den berygtede Mads Andersen, der grundet sine handlinger bl.a er hovedpersonen i en Radio24Syv-podcast 'Man kan aldrig vide', er hans manglende fingerled på venstre hånd.

Mads Andersen mistænkes som gerningsmand i tre større bedragerisager fra de sidste tre måneder.

  • Den 20 juli 2017 anmeldte en forurettet til Fyns Politi, at hun havde været udsat for bedrageri og tyveri til en værdi af 250.000 kr. Samme dag kom Mads Andersen af sted med en bil fra et leasingselskab i Kolding.
  • Den 12. juni 2017 anmeldte en forurettet, at hun havde været udsat for identitetstyveri, efter hun mødte Mads Andersen via dating på Tinder. Kvinden inviterede Mads Andersen ind i sit hjem, hvorefter hun konstaterede, at der var blevet oprettet flere bankkonti i hendes navn, lige som der blev indkøbt mobiltelefoner og oprettet abonnementer i hendes navn.
  • Den 30 maj 2017 anmeldte en forurettet, at han havde været udsat for bedrageri for 15.000 kr. i forbindelse med køb af et parti mobiltelefoner, som Mads Andersen lovede at levere.

Københavns Politi vil meget gerne høre fra personer, som har kendskab til Mads Andersens aktuelle opholdssted eller ser ham i det offentlige rum. Kontakt politiet på telefon 114 med oplysningerne. Man skal ikke selv rette henvendelse til efterlyste.