Kendrick Lamar skuffer anmeldere på Smukfest

Den amerikanske rapper fremstod mat stort set fra start til slut og tog den på rutinen, mener anmeldere.

Kendrick Lamars koncert på Smukfest lørdag aften imponerede ikke anmelderne. Helle Arensbak/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidst, den amerikanske verdensstjerne Kendrick Lamar fra rapmetrolen Compton, Californien, gav koncert i Danmark, løftede han taget i Royal Arena.

Men på Bøgescenerne på Smukfest sent lørdag aften var han blot en skygge af sig selv.

Det er Ekstra Bladet og Gaffas anmeldere enige om. Begge giver rapperens optræden tre ud af seks stjerner.

»Den 31-årige verdensstjerne fremstod mat stort set fra start til slut i et blot 66 minutter kort sæt,« skriver Thomas Treo fra Ekstra Bladet.

»Lamar medbragte en skrabet udgave af det show, som han imponerede med i Royal Arena i foråret, og energimæssigt manglede amerikaneren også en hel del,« tilføjer han.

I små glimt bed Lamar dog fra sig, bemærker anmelderen, som her nævner numrene »Humble« og »M.A.A.D City«.

»Her investerede han noget interesse, men alt i alt virkede det, som om han hellere ville hen på hotellet,« skriver Thomas Treo.

Hos Gaffa har anmelder Cillian Murphy haft samme oplevelse og konstaterer, at Kendrick Lamar »tog den på rutinen, desværre«.

»En stor forskel fra marts måneds show i Royal Arena skal også findes i tilføjelsen af liveband. Fra start til slut har rapperen et fuldt backingband med sig, men til trods for dette er de gemt af vejen bagest til højre og venstre på scenen.«

»Om det er dette, der afføder en smule mistiming under åbneren 'DNA', skal ikke kunne siges med sikkerhed, men allerede fra åbningsnummeret virker det, som om den ellers normalt så skarpe Lamar er et halvt skridt efter dansen,« skriver Gaffas anmelder.

Også Cillian Murphy peger dog på »glimtvise smagsprøver på det kæmpe talent, rapperen besidder« og nævner »King Kunta«, »Big Shot«, »Goosebumps« og »Collard Greens«.

»Aftenens højdepunkt rent rapmæssigt får vi på 'Loyalty', hvor Kendrick lader til at steppe op, tager noget ejerskab og viser lidt af sin blændende teknik.«

/ritzau/