Kendis-kok dømt for at bære kniv

Kokken Henrik Boserup blev tirsdag dømt for at have sin kokkekniv med i lufthavn. Han slipper for straf, men overvejer at anke dommen.

 Kokken Henrik Boserup blev tirsdag dømt for at gå med kokkekniv i Københavns Lufthavn. Han slipper for straf. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kendte kok Henrik Boserup brød den omstridte knivlov, da han i januar sidste år blev taget i at have sin arbejdskniv i håndbagagen i Københavns Lufthavn.

Men han skal ikke i fængsel, fastslår Københavns Byret.


Boserup havde en urtekniv i håndbagagen, da han den 15. januar var på vej til et kokketræf i udlandet.

Det fik straks anklagemyndigheden til at kræve en uges fængsel til Boserup, da det er standardtaksten for overtrædelse af knivforbuddet.

- Jeg har båret mine knive, siden jeg var 17 år. Det er forfærdeligt at spilde rettens og min tid på det her, og jeg føler mig krænket ved overhovedet at være her, lød det inden dommen fra den kendte kok.

Overvejer at anke dommen

Boserup overvejer nu at anke dommen, da han stadig får en plet på straffeattesten, selvom straffen altså bortfalder.

Da Boserup blev snuppet med sin urtekniv i lufthavnen, havde han desuden hele sit arsenal af kokkeknive i sin kuffert. Dét var der ifølge loven ikke noget galt i.

Til gengæld var det altså et lovbrud med den lille kniv i håndbagagen, men der befandt den sig kun på grund af en forglemmelse, fremhævede Boserup - et argument, som byretten fandt sandsynligt.

Lov giver hovedbrud

Knivloven forbyder foldeknive, der kan betjentes med én hånd samt knive over 12 cm. Loven har givet anklagemyndigheden gevaldige hovedbrud, siden Folketinget i 2008 gjorde det til en hovedregel, at det skal koste en uges fængsel for at gå med kniv.

Det viste sig hurtigt, at loven primært ramte helt almindelige mennesker, der aldrig før havde været i karambolage med loven.

Efterfølgende blev vilkårene lempet for spejdere, fiskere og håndværkere. Også folk på skovtur har fået fripas. Og senest gav Justitsministeriet så frit lejde til militære sækkepibeorkestre.

/ritzau/