Kastede fiskekrog mod turistskib ved Kronborg: Ramte seksårig i hånden

Passagerer om bord på M/S Viking, der sejler turister rundt om Kronborg i Helsingør, var fredag vidner til, at en fisker bevidst kastede et sildeforfang efter turistfærgen.

Arkivfoto: M/S Viking har kun sejlet turister og andre gæster rundt for at se Kronborg fra søsiden i 14 dage. Træskibet sejler ruten seks gange dagligt hen over sommersæsonen og har plads til 30 personer om bord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

En seksårig dreng og flere af de øvrige turister om bord på træskibet M/S Viking fik sig i fredags en ubehagelig oplevelse.

For da turistskibet sejlede omkring Kronborg ved Helsingør, blev den seksårige dreng ramt i hånden af en fiskekrog. En fiskekrog, der ifølge to af passagererne, blev kastet bevidst efter skibet fra en fisker tættere på land. Det skriver netmediet fiskeavisen.dk ifølge TV2 Lorry.

Fiskeavisen.dk administreres af Nikolaj Pauli Hjort, der var om bord på M/S Viking, da drengen blev ramt af fiskelinens sildeforfang. Og kun fordi, han hurtigt fik viklet linen rundt om en pullert på skibet, nåede den ikke at stramme op og flænse drengens hånd, fortæller han på sin hjemmeside.

Skibets ejer, Hans Hagerup, har siden bekræftet hændelsen. Til TV2 Lorry fortæller Hans Hagerup, at fiskeren, der kastede krogen, er »den mest ekstreme idiot, jeg nogensinde har oplevet.«

Ønsker ikke at starte »en krig«

»Jeg fisker selv og støtter fiskeri så mange steder som overhovedet muligt, men det kræver, at folk viser lidt hensyn til skibene – især omkring havne og travle sejlruter. Jeg ønsker ikke at starte en krig mellem de to parter, og det er synd, hvis en enkelt idiot skal ødelægge det for en hel masse,« siger Hans Hagerup.

Ifølge skibsejeren sejlede M/S Viking på turen fredag eftermiddag længere fra kysten end normalt.

M/S Viking har kun sejlet turister og andre gæster rundt for at se Kronborg fra søsiden i 14 dage. Træskibet sejler ruten seks gange dagligt hen over sommersæsonen og har plads til 30 personer om bord.

På sin hjemmeside efterlyser Nikolaj Pauli Hjort nu personer, som kan identificere fiskeren, så han kan meldes til politiet.