A-kasser raser over forkerte tal

A-kasser holder samtaler med ledige til tiden - og raser over Arbejdsmarkedsstyrelsen, der beskyldes for fejlagtige tal. A-kasser laver nu egen undersøgelse.

Arbejdsmarkedsstyrelsen har så meget rod i sine datasystemer, at tallene for de såkaldte CV-samtaler, som a-kasserne skal holde med de ledige, bliver misvisende og fejlagtige, raser a-kasserne.

Samtalerne skal holdes senest en måned efter, at den arbejdsløse er blevet ledig. Ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsens tal for april gennemførtes kun 68 procent af samtalerne til tiden. Men a-kasserne mener selv, at stort set alle samtaler er holdt til tiden.

Forsikringschef i Akademikernes A-kasse, AAK, Niels Bjerre, er en af dem, der ikke kan genkende tallene. A-kassens egne tal viser, at a-kassenn har afholdt 90 procent af samtalerne til tiden, men ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsen tal er AKK nede på kun omkring 70 procent.

- Det er helt hen i vejret og passer på ingen måde. Men da vi ikke kan få nogen dokumentation, kan vi kan ikke kontrollere oplysningerne, så det betyder, at vi er sat skakmat, siger Niels Bjerre.

Sekretariatschef Torben D. Jensen i a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, vil straks sætte en undersøgelse i gang i udvalgte a-kasser.