A-kasse nedlægger hver femte stilling

Den korte kø af ledige får nu Ingeniørernes A-kasse til at sige farvel til medarbejdere. Samtidig bliver det billigere at være medlem.

Køen af ledige bliver kortere og har givet landets a-kasser mindre at lave, og Ingeniørernes A-kasse (IAK) siger derfor farvel til hver femte medarbejder. Ledigheden er tæt på rekordlave 90.000 personer, og der skal blandt andet udbetales langt færre dagpenge. Samtidig er der langt mindre administrativt arbejde. IAK vil - ud over at sige farvel til medarbejdere - derfor også sætte administrationsbidraget ned.

- Vores medarbejdere har i dag færre opgaver end tidligere. Så vi bør naturligvis tilpasse antallet af medarbejdere til behovet for rådgivning til ledige medlemmer. Og jeg er overbevist om, at de medarbejdere, vi må sige farvel til, hurtigt finder sig et andet job, siger Ole Marqweis, formand for IAK.

A-kassen sætter administrationsbidraget ned, så hvert medlem skal betale 180 kroner mindre i kontingent om året. AIK bliver dermed den a-kasse inden for AC-området, der opkræver mindst i administrationsgebyr. /ritzau/