Kartoffelhøst umulig på grund af vand

Kartoffelavlerne kan ikke få kartoflerne op af jorden og anslår et 30-40 procent mindre udbytte.

Det ekstremt våde vejr har givet de nordjyske kartoffelavlere et nyt problem - deres maskiner kan ikke køre ud på marken for at høste kartoflerne.

- Der står så meget vand mellem kartoffelrækkerne, at vi nærmest har brug for en båd. Det er meget vigtigt, at vi snart får noget varme og tørvejr, siger kartoffelavler Jens Dalsgaard fra Store Vildmose til P4 Nordjylland.

Som mange af sine kolleger har han været ramt af en del modgang denne sommer. Det våde vejr kombineret med skimmelsvamp og nogle uheldige frostgrader først på sommeren er gået hårdt ud over udbyttet. Derfor er supermarkederne begyndt at mangle nye, danske kartofler.

Jens Dalsgaard anslår, at han kommer til at høste 30-40 procent færre kartofler end sidste år. Men det kan blive endnu værre. Jo længere tid kartoflerne ligger i jorden, jo større er risikoen for, at de rådner.

Ifølge Jens Dalsgaard har kartoffelavlerne problemer i hele Danmark. Han tør endnu ikke spå om, hvad det kommer til at betyde for priserne.Kilde: DR Nordjylland