Karen Jespersen har meldt sig ud af Socialdemokratiet

Den tidligere socialdemokratiske minister Karen Jespersen har meldt sig ud af partiet, som hun ikke tror vil føre en tilstrækkelig stram udlændingepolitik.

Efter 22 år som medlem af Socialdemokratiet har den tidligere social- og indenrigsminister Karen Jespersen meldt sig ud af partiet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i sin netavis.

Efter at have været en populær socialminister fra 1994 til 2000 og en kontroversiel indenrigsminister med en hård linje i udlændingepolitikken fra 2000 til 2001 tabte hun under valgkampen i 2001 et opgør med den fløj i partiet, der gik ind for en lempeligere udlændingepolitik, og i 2004 forlod hun Folketinget.

- Jeg tror ikke, at Socialdemokratiet vil holde fast i en stram udlændingepolitik, hvis partiet kommer til magten igen, siger hun til Jyllands-Posten.

- De siger, at de stort set støtter regeringens udlændingepolitik, men kendsgerningen er jo, at de har stemt imod stort set alle de konkrete forslag, som den politik består af. Jeg frygter, at de vil føre en politik, der vil føre til øget indvandring.

/ritzau/