Karen Jespersen går til Venstre

Den tidligere socialdemokrat Karen Jespersen er tilsyneladende tæt på en opstillingskreds for regeringspartiet Venstre i enten Nordjylland eller i storkredsen Århus.

Alt tyder på, at Karen Jespersen meget snart springer ud som folketingskandidat for Venstre.<br>Arkivfoto: Claus Bech Andersen. Fold sammen
Læs mere

Flirten mellem Venstre og den for længst frafaldne socialdemokrat Karen Jespersen fortsætter og vil formentlig føre til regeringspartiets annoncering af et nyt folketingskandidatur, måske allerede i dag eller i morgen.

Fra hovedpersonen selv er der ganske vist erklæret total radiotavshed om de politiske tilnærmelser, men på Christiansborg og navnlig rundt om i Venstres bagland er luften tyk af spekulationer om såkaldt »sikre kredse«, specielt i Jylland, hvor sulten efter en stemmesluger er stor.

Ud over Nordjylland og storkredsen Århus, hvor Karen Jespersen er et varmt navn, nævnes også Christian Mejdahls kreds i Himmerland som en mulighed, idet Folketingets formand ikke genopstiller.

Både Venstres formand, statsminister Anders Fogh Rasmussen, og partiets næstformand, indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen, har hilst den kommende partifælle mere end velkommen. Selv om opstilling af folketingskandidater traditionelt er et lokalt anliggende, er signalet fra partitoppen tilsyneladende gået rent ind rundt om i kredsene, hvor der er rift om den tidligere socialdemokratiske minister med de meget markante holdninger om udlændingepolitik og samfundets svageste.

Superlativerne står i kø
Således stod flere jyske lokalformænd i går i kø i medierne på frierfødder og med store buketter af superlativer a la »en mediestærk person som Karen Jespersen er da altid et interessant emne«, »Karen Jespersen vil helt sikkert være interessant for os«, og »hun passer ind i profilen både socialpolitisk og på udlændingeområdet«.

Det har trods mange forsøg ikke været muligt for Berlingske Tidende at træffe den for tiden mest ombejlede kvinde i dansk politik for en kommentar. Men ifølge politisk kommentator Henrik Qvortrup er er der ingen tvivl om, at Karen Jespersen styrer direkte mod et ganske bemærkelsesværdigt politisk comeback.

»Ellers havde hun nok manet rygterne til jorden,« konstaterer Henrik Qvortrup, tidligere spindoktor i Venstre og i dag chefredaktør på Se og Hør.

Henrik Qvortrup kan samtidig godt få øje på fordelene for statsministeren med kapringen.

»Hun er det ultimative trofæ. Hun appellerer til den jævne befolkning, som Fogh har haft svært ved at tiltrække,« konstaterer han.jela@berlingske.dk

soss@berlingske.dk