Karen Jespersen dømt for injurier

Karen Jensen (V) er blevet dømt for injurier og skal betale erstatning til muslimsk talsmand.

Tidligere velfærdsminister Karen Jensen gik over stregen. Det står klart, efter at Københavns Byret tirsdag afgjorde, at Venstre-politikeren intet grundlag har for at påstå, at talsmanden for Muslimernes Fællesråd går ind for stening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere velfærdsminister Karen Jespersen gik over stregen. Det står klart, efter at Københavns Byret tirsdag afgjorde, at Venstre-politikeren intet grundlag har for at påstå, at talsmanden for Muslimernes Fællesråd går ind for stening.

Det var ikke desto mindre, hvad Karen Jespersen gjorde for halvandet år siden i forbindelse med hendes kritik af, at Københavns Kommune samarbejdede med Muslimernes Fællesråd om udarbejdelsen af undervisningsmateriale om ekstremisme.

Den daværende velfærdsminister beskyldte dengang talsmand Zubair Butt Hussain for blandt andet at gå ind for stening af kvinder.

Det fik Zubair Butt Hussain til at stævne Karen Jespersen for injurier, som han altså tirsdag fik medhold i.

Karen Jespersen blev dømt til at betale en godtgørelse på 10.000 kroner for overtrædelse af straffeloven og fire gange 250 kroner i dagbøder.

Karen Jespersen kaldte også talsmanden for ekstremist, men her frikendes hun.

Zubair Butt Hussain er lettet over, at der nu er dom for, at man ikke kan tillade sig alt, uanset hvem i samfundet man omtaler.

- Der er sat en grænse for, hvad man kan tillade sig at sige. Man kan ikke tillade sig at sige noget om folk, som ikke passer, uanset hvor uenig man er med dem. Det er jeg da glad for.

- At man så kan kalde folk for ekstremister efter forgodtbefindende, betyder vel, at der så er åbnet op for, at man kan bruge det efter behag om folk, som deltager i samfundsdebatten. Det er en uheldig udvikling, siger Zubair Butt Hussain.

Dommen tirsdag gav hverken Karen Jespersen eller Zubair Butt Hussain fuldt medhold. Derfor har ingen af parterne grund til at være tilfreds med dommen, mener Karen Jespersens advokat.

- Både sagsøger og sagsøgte har grund til at være delvis tilfreds og delvis utilfreds, og derfor kræver det nærmere overvejelse, om man skal gå videre til landsretten, siger kammeradvokat Karsten Hagel-Sørensen.

/ritzau/