Karen J. vil lade almenboliger blive dyrere

For at få flere almennyttige boliger vil socialminister Karen Jespersen (V) tillade højere byggepriser. Det vil gøre det dyrere at bo, mener boligselskab.

Også den lavtlønnede skal have mulighed for at betale sin husleje.

Det kan socialminister Karen Jespersen (V) sagtens blive enig med oppositionen i, og derfor håber hun at kunne sparke opførelsen af almene boliger i gang igen.

Det skal ske ved at hæve den grænse, der i dag forbyder alment boligbyggeri at koste mere end 18.000 kroner per kvadratmeter.

- I øjeblikket forhandler regeringen med Kommunernes Landsforening om en forhøjelse af maksimumbeløbene. Jeg håber, vi derigennem kan få sat gang i byggeriet igen, siger Karen Jespersen.

I årets første otte måneder blev der blot givet 171 tilsagn til opførelse af almennyttige byggerier. De foregående fem år er der givet mellem 6000 og 14.000 tilsagn om året. Boligselskabet KAB advarer mod, at dyrere byggeri fører til dyrere boliger.

- Det vil i sidste ende bare betyde, at lejlighederne bliver dyrere at bo i, og derfor er det strengt nødvendigt, at boligselskaberne får bedre og mere fleksible lånemuligheder, herunder afdragsfrihed og fleksible renter, siger direktør Jesper Nygård.

/ritzau/