Karantænefri rejser til ferieøer kan blive tilgængelige for danskerne i dag: Det kan komme flere regioner til gode

I morgen træder nye lempelser, der muligvis vil kunne sikre ferien til udlandet, i kraft. Udenrigsministeriet lemper i dag kravene til, hvor høj smitten må være, mens man stadig kan styre uden om karantæne.

Måske vil man over sommeren kunne solbade på stranden Canet de Berenguer i Valencia i Spanien. Udenrigsministeriet lemper i dag rejserestriktionerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kai Foersterling/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Fredag lemper Udenrigsministeriet kravene til, hvor højt smittetallet skal være i et land, for at man kan rejse dertil, og dermed bliver det nemmere for danskere at komme på ferie i Europa uden at skulle i karantæne, når man kommer hjem igen.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

Når der kommer opdaterede rejsevejledninger fredag eftermiddag, vil det derfor efter alt at dømme betyde, at det ikke længere frarådes at rejse til eksempelvis en række spanske ferieøer som turist.

De opdaterede rejsevejledninger træder i kraft lørdag.

Allerede her forventer rejseselskabet Spies at sende et fly fyldt med danske turister afsted til den spanske ferieø Mallorca, skriver Ritzau.

Indtil fredag har reglerne, der har haft indflydelse på rejser, lydt, at et land skal have under 20/30 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Når først et land er blevet kategoriseret som »åbent«, skal der være 30 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge, inden landet bliver til et »karantæneland«.

Med de nye regler bliver et land karakteriseret som åbent, hvis der er under 50/60 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Erik Brøgger, der er direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet, siger til DR, at han regner med, at flere europæiske lande vil blive omfattet af lempelsen.

»Vi har en formodning om, at det bliver nogle af de sydeuropæiske destinationer, hvor smitten i en længere periode har været lav. Det kunne være regioner i Spanien, det kunne være regioner i Portugal og måske også nogle af de små øer. Malta for eksempel, men vi venter altså på de endelige tal,« siger han.

Flere lande har en højere incidens, end hvad de nye regler tillader, hvad angår en karantænefri rejse, men lempelsen kan ifølge Erik Brøgger også komme til at ske, hvis regioner har en smitte, der ligger inden for grænsen af 50/60 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Feriedestinationer, som fra i morgen står til at kunne leve op til de nye krav, er ifølge DR blandt andre:

  • Valencia i Spanien med en incidens på 20,1.
  • Malta med en incidens på 21,8.
  • Mayotte i Frankrig med en incidens på 25,5.
  • De Baleariske Øer i Spanien med en incidens på 29,8.
  • Voreio Aigaio i Grækenland med en incidens på 38,6.
  • Madeira i Portugal med en incidens på 38,9.