Kaos om rekordstor Lotto-pulje

Tekniske problemer har udskudt trækningen af Danmarks største lottogevinst nogensinde.

Arkivfoto: Lottokupon Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring tre millioner personer bliver nødt til at vente meget længere end planlagt på at få udløst spændingen om, hvem der måske bliver den heldige vinder af Danmarks største lottogevinst nogensinde.

Den forsinkede trækning skyldes problemer i Finland, der ligesom andre lande er med i lottosamarbejdet, oplyser Danske Spil.

Hvis problemer ikke bliver løst inden midnat, bliver ventetiden yderligere forøget for de mange håbefulde spillere.

- Vi forsøger fortsat at gennemføre trækningen af vindertallene i Onsdags Lotto, men af sikkerhedsmæssige grunde skal vi have de spillede rækker fra Finland på plads først. Her er der stadig problemer, oplyser kommunikationsmedarbejder Karen Minke fra Danske Spil.

- Både i Danmark og i Finland bliver der arbejdet på at finde fejlen, lykkes det ikke inden klokken 00, udsættes trækningen til i morgen tidlig, oplyser hun.

Ved onsdag aftens trækning er der omkring 102 millioner i puljen, og den rekordstore pulje har fået fejlen i Finland til at fylde i flere medier.

Den norske avis Verdens Gang har lagt historien om den udskudte trækning som tophistorie på sin hjemmeside VG.no, hvor man fortæller om "Lotto-trekning utsatt etter feil i Finland".

Kommunikationschef for Norsk Tipning, den danske pendant til Danske Spil, Magne Vikøren, fortæller til netavisen, at den store pulje gør det ekstra ærgerligt:

- Norsk Tipning beklager så meget og deler frustrationen med de hundredetusinde af spillere, som venter på trækningen, især denne onsdag, hvor der er 125 millioner norske kroner samlet i førstepræmiepuljen, siger Magne Vikøren.

Sammen med spillere fra Danmark og Norge sidder der også håbefulde millionærdrømmere i Sverige, Island, Estland, Letland, Litauen og Finland og venter.

/ritzau/