Kanindrab på Radio24syv vækker international opsigt

Det er ikke kun herhjemme, at Radio24syvs aflivning af en kanin har skabt debat og harme. En lang række udenlandske medier har nu også skrevet om hændelsen.

Radiovært Asger Juhl (foto) har pelset og flået kaninen 'Allan' sammen med sine to børn, så den er klar til at blive spist mandag aften, når hans medvært Kristoffer Eriksen kommer over til kaninragout. Fold sammen
Læs mere

Den fik to slag i hovedet med en cykelpumpe, og så fik den vredet halsen rundt, så hovedet blev fri af rygsøjlen.

Sådan endte kaninen Allan sine dage på denne jord, live i studiet på Radio24syv mandag. Her ville radioværterne illustrere folks hykleriske holdning til dyrevelfærd ved at dræbe, slagte og spise en lille kanin - og den forventede vrede er ikke udeblevet.

Og det er ikke kun blandt radioens danske lyttere, at harmen trives. Flere internationale medier skriver om det danske kanindrab, blandt andre britiske Sky News

Her lyder overskriften »Danske radioværter dræber kanin live i radioudsendelse«. I kommentarfeltet under artiklen skriver en bruger »Åh Gud, hvilket sygt individ denne person er og endnu mere radiostationen«. En anden bruger truer radioværterne, mens en tredje skriver at »mit blod koger« og »Radio24syv bør boykottes«.

Den britiske TV-station BBC skriver også om den »dræbte kaninunge«, ligesom de store engelske aviser The Independent og The Guardian samt en længere række mindre engelsksprogede medier.

De nordiske naboer er også med på kaninhistorien. Blandt andet den norske TV-station TV 2 og avisen Altaposten samt det svenske medie Nyheter24.se, der skriver historien under overskriften »Kaninen Allan blev slået ihjel med en cykelpumpe - i en dansk radioudsendelse«.

Selv et russisk medie, newsru.com, har bragt historien.

Hvad angår selve kaninslagtningen forklarer radioværterne Kristoffer Eriksen og Asger Juhl, at de ville udstille danskernes hykleriske syn på dyrevelfærd - og de ville bliver mætte.

»Det er som om, at nogen folk ikke har erkendt, at dyr skal dræbes, før man kan spise dem. Men de kan ikke klare at blive konfronteret med drabet. De tror bare, kødet bliver tryllet frem i køledisken, og det giver ikke mening,« har Asger Juhl udtalt til BT.

Han fortæller, at radioværterne på forhånd havde ringet til dyrepasseren Jesper i Aalborg Zoo for at høre, hvordan de skulle gøre. Dyrepasseren forklarede bagefter, at det lød som om, alt var forløbet perfekt.

På Radio24syvs Facebook-profil har radiostationen efter den voldsomme røre forklaret slagtningen endnu engang og slutter af med:

»Vi ønskede at udstille det store hykleri omkring vores forhold til dyr. Indtil videre er det lykkedes. Vi ønskede og ønsker at have en debat om dyrevelfærd - for alle dyr.«