Kanelsneglen går en lys fremtid i møde

Der er ikke længere grund til at frygte for kedelige snegle uden kanelsmag på bagerens hylder.

Foto: Esben Salling.
Læs mere
Fold sammen

Der er langt om længe kommet styr på kanelsneglens fremtid.

Fødevarestyrelsen har mandag fremlagt retningslinjer for, hvor meget kanel der må være i kanelsnegle. Det sker efter, at kaloriebomben har været genstand for debat, da det i en periode så ud til, at der skulle skrues ned for mængden af kanal på grund af stoffet kumarin, som kan være skadeligt i store mængder.

En arbejdsgruppe med deltagelse fra Fødevarestyrelsen, DI Fødevarer, Bager- og Konditormestre i Danmark, Coop og De Samvirkende Købmænd har i månedsvis arbejdet på at redde det traditionelle danske bagværk, og det er nu lykkedes.

»Vi er glade for, at vi stadig kan bage kanelsnegle, der smager af noget, uden at kumarin-indholdet bliver for højt,« fortæller formanden for Bager- og Konditormestre i Danmark, Hardy Christensen, i en pressemeddelelse.

Kanelsnegle og andet bagværk fremstillet af samme dejtype vil fremover blive defineret som »traditionelt dansk bagværk« med mulighed for et højere indhold af kumarin end andet bagværk.

Fødevarestyrelsen skriver, at »branchen skal nu udforme arbejdsprocesser, der kan styre kumarin-indholdet i bagværk, som indeholder kanel«.

Styrelsen anbefaler stadig, at man ikke spiser for meget kanel, da det i store mængder kan være skadeligt.

»Vi er særligt opmærksomme på børn, som kan få kanel fra flere kilder i løbet af en dag, for eksempel fra kanelsukker på grød og fra kager,« fortæller kontorchef i Fødevarestyrelsen Henrik Dammand.