Kampklædte soldater åbnede ild på skole

Soldater med krigsmaling og maskingeværer åbnede torsdag eftermiddag ild på Klemensker Skole på Bornholm. Afdelingsskolelederen og eleverne var ikke forberedt på øvelsen.

Det var løst krudt, der blev affyret under en øvelse, men det vidste hverken skolen eller alle de børn, der legede udenfor.

- Jeg sad og arbejdede, da jeg lidt i klokken to pludselig hørte en masse larm udenfor. Jeg troede først, at det var nogle unger, der havde fået fat i noget fyrværkeri. Men da jeg kom udenfor, løb der 10 - 20 soldater i fuld kampuniform og skød på hinanden, fortæller afdelingsskoleleder, Betina Barfod Koefod.

Hun er dybt rystet over, at finde en militærøvelse på skolen og var ikke blevet informeret om noget som helst.

LÆS OGSÅ: Øjenvidne: Sigtede på skolebørn med maskingeværer

Skolen har børn fra 0. til 6. klasse-trin foruden kontaktklasser med børn, der har autisme og aspergers syndrom.

- Det var en uhyggelig oplevelse. Der var meget gråd og chokerede børn, som vi skulle tage os af bagefter. Især dem fra vores kontaktklasse. Der var børn, der var så bange, at de gemte sig i hækken, og vores personale måtte bære dem ud til busser og taxaer, da de skulle hjem, fortæller afdelingsskolelederen.


LÆS OGSÅ:
HOK: Det var en fodfejl

Hun er så vred over episoden, at hun har bedt Hærens Operative Kommando (HOK) om en redegørelse og en forsikring om, at sådan noget aldrig vil ske igen. Hun har endnu ikke fået svar.

Soldaterne kommer fra Almegårds Kaserne.