Kamphunde får ny identitet

Hundeejere fifler for at omgås loven, der forbyder 13 hunderacer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nyfødte hvalpe kan undgå aflivning, og voksne kamphunde kan slippe for mundkurv, hvis ejeren fifler med registreringen af hundenes race, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Siden den nye hundelov trådte i kraft 1. juli og gjorde 13 hunderacer ulovlige, har Dansk Hunderegister oplevet flere eksempler på voksne muskelhunde, der omregistreres, så de ikke længere tilhører en af de ulovlige hunderacer.

»Vi har omregistreret racen på en håndfuld hunde, siden loven trådte i kraft. Hvis dyrlægen skriver, at hundens race blev registreret forkert i første omgang, er vi nødt til at tage det for gode varer,« siger Ivan Nørgaard, sekretariatschef i Dansk Hunderegister, til Jyllands-Posten.

Også ejere af nyfødte hvalpe, der tilhører en ulovlig race, kan omgå loven ved at få hunden registreret som en anden og lovlig race.

»Loven kan blive nærmest umulig at håndhæve, og vi mener slet ikke, at den virker i forhold til at begrænse angreb fra kamphunde. Tværtimod mener vi, at den har en masse bivirkninger, som går ud over den almindelige hundeejer,« siger formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Arne Skjoldager, til Jyllands-Posten.