Kammeradvokaten inhabil i Farvergadesag

Kammeradvokaten trækker sig fra sagen om statsrefusion til Københavns Kommune på grund af habilitetsproblemer.

Jobcentret i Farvergade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kammeradvokaten har den 14. april 2011 meddelt Arbejdsmarkedsstyrelsen, at Kammeradvokaten udtræder som advokat i sagen om statsrefusion til Københavns Kommune i den såkaldte Farvergadesag. Det oplyser Kammeradvokaten i en meddelelse.

Årsagen er, at Københavns Kommune i en redegørelse til Arbejdsmarkedsstyrelsen har rejst tvivl om Kammeradvokatens habilitet i sagen.

- Vi har tidligere hjulpet kommunen med gennemførelse af udbud af aktiveringsopgaver, og har i den forbindelse rådgivet kommunen om, hvordan man udbudsmæssigt udformer kontrakter til andre leverandører til jobaktivering, skriver Kammeradvokaten i meddelelsen.

Kammeradvokaten oplyser, at institutionen ikke har rådgivet Københavns Kommune om det, som Farvergadesagen handler om - altså om fortolkningen af, hvad der skal foregå i de 25 timers aktivering af ledige om ugen, som kommunen modtager 65 procent refusion for fra staten.

- Af hensyn til vores klient Arbejdsmarkedsstyrelsen har vi alligevel besluttet os for at trække os fra sagen, da vi ikke ønsker, at vores rolle skal fjerne fokus fra Farvergadesagens indhold, skriver Kammeradvokaten. 

Tema: Det Store Jobcirkus

Københavns Kommune benytter blandt andet et jobcenter i Farvergade til aktivering af arbejdsledige. Sagen handler om, hvorvidt de ledige har modtaget den aktivering i jobcentret i Farvergade, som de havde krav på.

I december i år slog Arbejdsmarkedsstyrelsen i en afgørelse fast, at Københavns Kommune har brudt loven og snydt tusindvis af ledige for den hjælp, de skulle have haft. Derfor har Arbejdsmarkedsstyrelsen krævet 390 millioner kroner tilbage fra kommunen i for meget udbetalt refusion. Københavns Kommune har afvist kravet og ønsker sagen afgjort i en retssag.

/ritzau/