Kamal Qureshi på vej ud i kulden

Socialistisk Folkeparti sender nu endegyldigt den forhenværende sundhedsordfører Kamal Qureshi ned på bageste række. Han får ingen poster i folketingsgruppen efter sagen om hans brug af et falsk navn i forbindelse med fremleje af hans lejlighed. Hans folketingskandidatur er også til diskussion.

Kamal Qureshi var alt det som SF havde brug for. Nu er han måske dømt ude af sit eget bagland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen

SF lader nu endegyldigt hammeren falde over den tidligere sundheds- og ligestillingsordfører Kamal Qureshi, der ikke får sine poster tilbage efter sagen om hans brug af falsk navn på en lejekontrakt. Det står klart efter et møde i går mellem SFs gruppeformand Ole Sohn og Kamal Qureshi, der nu går en særdeles usikker politisk fremtid i møde.

»Sygehusområdet og forebyggelse er meget vigtige områder for os, og for at give det en klar profil, så bliver Karl H. Bornhøft vores nye hovedordfører,« siger Ole Sohn.

Balladen begyndte, da Kamal Qureshi blev afsløret i at have brugt falsk navn i forbindelse med udlejning af et værelse i sin lejlighed. Her brugte han navnet »Oliver«, hvilket er navnet på den mand, han selv lejer lejligheden af, og sagen endte med at blive meldt til politiet og behandlet som en bedragerisag. Politiet opgav dog sagen, og Kamal Qureshi genoptog sit arbejde i folketingsgruppen. Men i går fik han altså besked om, at han må forblive på bageste række.

»Har fuld opbakning«
En anden forklaring er, at Kamal Qureshi har deltaget i et kritisk asylnetværk. Først oplyste han til resten af folketingsgruppen, at det havde han intet med at gøre - senere viste det modsatte sig.

Og Kamal Qureshis trængsler slutter ikke her, for det ser også ud til, at hans muligheder for at blive genopstillet til Folketinget er til diskussion

»Ja, vi har ikke truffet nogen beslutning i endnu. Det sker først efter sommerferien, og jeg kan ikke vide, hvordan det ender,« siger Peter Køller, der er formand for den partiforening på Amager, der har opstillet Kamal Qureshi. Han understreger dog, at han ikke har vendt ryggen til den højt profilerede politiker.

Kamal Qureshi mener, det er helt hen i vejret, at han skulle være sat på bageste række.

»Jeg er stadig ordfører på de områder, jeg tidligere har beskæftiget mig med. Patienter og det reproduktive for eksempel. Det er jeg kun glad for. Og så har jeg fuld opbakning i mit bagland. Her skal vi have en urafsteming om, hvem der skal være kandidater. Sdiste gang blev jeg nummer et. Jeg er glad for den opbakning, jeg har haft og stadig har,« siger Qureshi.