Kai Holm arbejder alene

Nuværende IOC-medlem. Kai Holm har aldrig haft en embedsmandsgruppe omkring sig, men roser regeringens tiltag.

Kai Holm, der er medlem af den internationale olympiske komité, IOC, indtil Kronprins Frederik tager over, synes, det er en god idé, at hans afløser bliver udstyret med en embedsmandsgruppe, en såkaldt IOC-koordinationsgruppe.

»Det er fint,« fastslår Kai Holm, som på forhånd ikke var informeret om tiltaget.

Så på det område kommer Kronprins Frederik til at få et ganske anderledes fundament, end Kai Holm har haft.

»Jeg har aldrig haft nogen gruppe,« siger Kai Holm, der også var helt anderledes klædt på, da han tilbage i 2002 blev medlem af IOC som afløser for Niels Holst-Sørensen.

Kai Holm havde nemlig allerede på det tidspunkt en lang sportspolitisk karriere bag sig. Han har haft et hav af politiske poster i sportens verden, og han var eksempelvis i hele 24 år formand for Danmarks Idræts-Forbund/Danmarks Olympiske Komité.

Sidste år trådte Kai Holm så frivilligt tilbage og blev afløst af Niels Nygaard. Så han har også haft og har fortsat mange forskellige former for netværk at benytte i sit IOC-arbejde.

Når Kronprins Frederik bliver medlem, bliver han dog ikke den eneste med en baggrund, der er royal frem for sportspolitisk. Eksempelvis har den nu 40-årige hollandske kronprins Villem-Alexander været medlem af IOC siden 1998.
Kai Holm ved ikke, hvordan hans politiske bagland præcis ser ud.

»Han har en skriftlig aftale med den hollandske regering om sit virke i IOC, og jeg ved, at han altid har en med sig - udover bodyguards,« fortæller Kai Holm, der fylder 70 år den 1. december i år. Netop den alder er grænsen for, hvornår man ikke længere kan være medlem af IOC.