Kærlighed ved andet blik

Marie Cavallier bestod den store presseprøve med bravour. Lyttede opmærksomt, svarede eftertænksomt og lignede en rigtig prinsesse - og ikke så lidt sin kommende svigerinde.

Prins Joachim har selv fået designet det dansk-franske pars forlovelsesring. En blå safir, en diamant og en rød rubin fik ringen til at glimte i trikolorens farver, da det dansk-franske par viste ringen og sig selv frem for pressen. Hvornår brylluppet skal stå vil parret ikke sige endnu. Men det bliver engang i foråret. Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

Hendes øjne strålede som en ægte prinsesse, forlovelsesringen på hendes finger glimtede, og manden ved hendes side lignede én, der havde skudt papegøjen. Både prins Joachim og Marie Cavallier så en lille smule nervøse ud, da de præcis kl. 16.00 trådte ind gennem fløjdøren til Riddersalen i Chr. VIIIs Palæ på Amalienborg - for at møde den samlede danske verdenspresse.

I en regn af blitzlys satte de sig lidt forlegne i den lille topersones sofa, og så gik det løs med spørgsmål, der drejede sig om alt fra, hvordan Marie Cavallier helst ser sit navn udtalt til, hvornår prins Joachim havde friet til hende.

Jo, prinsen var skam faldet på knæ. Han havde friet under parrets sommerferie i Tyrkiet.

»Det var meget romantisk,« fortalte den 31-årige Marie Cavallier, som var klædt i en smuk råhvid jakke og prinsessenederdel i plisseret hvid silkeorganza og dertil sorte lakstilletter.

Marie Cavallierer er født 6. februar (1976) og således i samme stjernetegn som kronprinsesse Mary, som hun også har sine mørke farver, kønne øjne og modelslanke skikkelse til fælles med.

Fin modtagelse
Til pressemødet fortalte den 31-årige Marie Cavallier, at hun var faldet for prins Joachims på grund af hans forbløffende personlighed, enkle væremåde – »og så selvfølgelig hans flotte udseende«.

Men »nej«, det havde ikke været kærlighed ved første blik. Hun havde truffet prins Joachim første gang ved et privat jagtselskab i Danmark, men deres forhold tog først for alvor fart i foråret 2005. Om den lille »pause« i forholdet sidenhen forklarede de, at det mest handlede om at få lidt fred og ro til at tænke tingene igennem.

»Men det varede altså ikke ret længe,« smilede de og kiggede forelsket på hinanden.

Om sit første møde med sin kommende svigermor, dronning Margrethe, fortalte Marie Cavallier, at hun havde været ret nervøs. »Og meget modig,« tilføjede prins Joachim.

»Jeg fik en meget fin modtagelse af dronning Margrethe. Hun viste sig at være en spændende og hjertelig person, og jeg blev slået af hendes ligefremme væremåde,« fortalte prins Joachims forlovede, som de seneste tre år har været ansat som direktionssekretær i sin stedfars finansielle rådgivningsfirma, International Numusmatic a/s Groups i Genève.

Kærlig og tålmodig
Marie Cavallier har studeret både økonomi, marketing og IT ved universiteter i såvel New York som Boston, og fra 1989 til 1993 gik hun på kostskolen Beau-Soleil International Boarding School i Villars, Schweiz. Herfra fik hun sin studentereksamen.

Hendes forældre blev skilt, da hun var 13 år, og på spørgsmålet om hun havde erfaringer fra sit eget liv, som kunne hjælpe hende i hendes egen rolle som stedmor, svarede hun ærligt og eftertænksomt:

»Jeg tror, man skal være meget tålmodig og være så kærlig som overhovedet muligt. Jeg vil træde et skridt tilbage, og så må tiden vise, hvor meget børnene kan komme til at holde af mig.«

Ifølge prins Joachim har hans sønner taget godt imod deres nye stedmor, og de har støttet deres far i valget af Marie Cavallier. På pressemødet sagde parret, at de da håber at få børn sammen, men at de ingen aktuelle planer har om familieforøgelse.

Marie Cavallier fik ikke rigtig lov at svare på Berlingskes spørgsmål om, hvilke specielle interesser hun kunne forestille sig at bruge sin energi på som prinsesse. »Det må vi diskutere, når det bliver aktuelt,« skyndte prins Joachim sig at svare på sin forlovedes vegne.

Husmor i Møgeltønder
Foreløbig bliver Marie Cavallier boende i Schweiz, så der bliver ikke som i tilfældet med kronprinsese Mary tale om, at hun får sin egen lejlighed i København.

»Nej, jeg flytter først til Danmark op til brylluppet, så der bliver lidt pendling frem og tilbage, men det er vi vant til« smilede hun og sagde, at hun som nygift i første omgang vil koncentrere sig om at være husmor på Schackenborg.

»Jeg har tænkt mig at tage en ting ad gangen, og lige nu tænker jeg mere på, at jeg skal være prins Joachims kone end på min fremtid som prinsesse. Jeg glæder mig til mit nye liv, også som prinsesse. Jeg tror, det bliver spændende og interessant – og måske lidt svært ind imellem.«

Hvad det svære mon kunne være?

»Dette her,« sagde hun og slog smilende ud med armende foran det forsamlede pressekorps.

På Schackenborg Slot bor i øvrigt stadig prins Joachims ekssvigerforældre, grevinde Alexandras forældre Hr. og fru Manley, men de har planer om at flytte »stille og roligt« inden brylluppet.

Marie Cavallier har endnu ikke lært noget dansk. »Men jeg går i gang så hurtigt som muligt. Jeg tror, det er et vanskeligt sprog, men det er altid spændende at lære et nyt sprog,« svarede prins Joachims forlovede, der i forvejen mestrer fire sprog, engelsk, tysk, fransk og italiensk.

At hun også mestrer pressen, beviste den smukke og stilfulde Marie Cavallier ved sit første møde med den danske udgave. Hun viste stolt sin forlovelsesring, som glimtede i trikolorens farver med en blå safir, en diamant og en rubin. Prins Joachim havde selv fået den designet, og det var en smuk hilsen til Marie Cavalliers franske hjemland, som hun fra næste forår bytter ud med sit nye danske. Men til alt held har hun jo en en forbundsfælle i sin svigerfar prins Henrik.

Og så var det tid til det første kys, som ligeledes druknede i blitzlys, hvorefter de nyforlovede fik fred til at forberede sig til aftenens forlovelsesfest på Fredensborg Slot i selskab med »den nærmeste familie«. Herunder også Marie Cavalliers mor og far og stedfar samt prinsesse Benedikte, som er i landet i anledning af Folketingets åbning.